Τα post στα social media έχουν αλλάξει και αντί για ψώνια και ρούχα, οι προτιμήσεις κινούνται προς εμπειρίες που σχετίζονται με το ταξίδι. Πώς σκέφτονται, όμως, οι ταξιδιώτες του σήμερα;

Πρόσφατη ταξιδιωτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Expedia.com στο αμερικανικό κοινό έδειξε ότι η ταξιδιωτική εμπειρία είναι πλέον για τους περισσότερους πιο σημαντική από το να αγοράζουν υλικά αγαθά και να τα προβάλλουν μέσω των social media. Τα social media, μάλιστα, φαίνεται να επηρεάζουν κατά πολύ, αφού το 36% των καταναλωτών ηλικίας 18-22 επηρεάζεται από αυτά στην επιλογή προορισμού.

- Advertisement -

Οδηγίες για «αρχάριους»: 5 tips που θα σε σώσουν αν δεν γνωρίζεις την γλώσσα της χώρας που θα πας!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 1000 ενηλίκων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ηλικίας 18-65 και έδειξε ότι το 74% των Αμερικανών δίνει προτεραιότητα στις εμπειρίες σε σχέση με τα καταναλωτικά αγαθά, με τις μεγαλύτερες ηλικίες, μάλιστα, να στηρίζουν την “less is more” θεωρία, δηλαδή όσο λιγότερα έχεις, τόσο το καλύτερο.

Οι Αμερικάνοι, μάλιστα, φαίνεται πως ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματά τους για ταξίδια, με το 57% να μαζεύει αυτή τη στιγμή χρήματα για το επόμενο ταξίδι. Ειδικά η γενιά των Millenials (20+ έως 40 χρονών) συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που μαζεύουν χρήματα για το επόμενο ταξίδι, φτάνοντας το 65%.

Απίστευτο κόλπο! Έτσι θα παίρνετε πρώτοι την βαλίτσα σας από το διάδρομο αποσκευών!

Όσον αφορά την κατανάλωση ενός ταξιδιωτικού προϊόντος, η Generation Z (που έχουν γεννηθεί το 1996 και έπειτα) και οι Millennials επηρεάζονται περισσότερο απ’ όλους από τα social media. Το 27% των Millennials, για παράδειγμα, κάνει post για ένα επικείμενο ταξίδι ζητώντας συμβουλές από τα social media, ενώ το 36% της Generation Z επιλέγει προορισμό που είδε από αναρτήσεις σε social media.

- Advertisement -

Ο πιο απλός και έξυπνος τρόπος για να αναβαθμίσεις δωρεάν τη θέση σου στο αεροπλάνο!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 71% της Generation Z θα έπιανε μια δουλειά-ημιαπασχόληση για να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ταξίδι, ενώ το 49% της Generation Z, αλλά και των Millennials, θα πουλούσε ρούχα ή έπιπλα για να εξοικονομήσει χρήματα για ταξίδι.

πηγή: Expedia.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ