Για αιώνες πολλές κοινότητες και φυλές ανα τον κόσμο συνδυάζουν τους εορτασμούς, τις παραδόσεις και την ιστορία τους με τις αντίστοιχες στολές όπως οι Masaii και οι Highlanders. Και μπορεί η εν λόγω “μόδα” να ξεκίνησε ως αυτοπροσδιορσμός μιας φυλής αλλά ταυτίστηκε (και ταυτίζεται) κυριολεκτικά με την ύπαρξή της. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για φυλές καθώς τα ρούχα, οι “φορεσιές” παραδοσιακά ή όχι προσδιορίζουν τη φιλοσοφία ενός ανθρώπου ή ενός συνόλου ανθρώπων. Εμείς συλλέξαμε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές και εντυπωσιακές εμφανίσεις που έχουν καταγραφεί και σας τις αποκαλύπτουμε!
Δείτε τις!

1)Οι Ouidah είναι φυλή Voodoo στη καρδιά του Μπενίν, και πιστεύεται ότι είναι η πνευματική γενέτειρα του βουντού,(ή Βοντούν όπως είναι γνωστό στο Μπενίν). Τυλιγμένη στο μυστήριο και συχνά παρεξηγημένη, η Voodoo αναγνωρίστηκε ως επίσημη θρησκεία στο Μπενίν το 1989. Από τότε που έγινε η αρχή, αυξάνεται σε δημοτικότητα, περίπου 17% .

2)Μια γιορτή για τη λατρεία του Βουντού κορυφώνεται τον Ιανουάριο, όταν οι άνθρωποι από όλη τη Μπενίν, καθώς και το Τόγκο και τη Νιγηρία, κατεβαίνουν στην πόλη για το ετήσιο φεστιβάλ Voodoo!

3)Ένας Ινδός Σιχ ‘Nihang » (παραδοσιακός Σιχ πολεμιστής)  που ονομάζεται Baba« Avtar »Singh φοράει ένα τεράστιου μεγέθους τουρμπάνι κατά τη διάρκεια μιας γιορτής Fateh Divas στο Αμριτσάρ στις 31 Οκτώβρη του 2016.

4)Ο  εορτασμός της επιστροφής του έκτου γκουρού της Sikhism, Guru Hargobind,  είναι γνωστός ως Bandi Chhor Divas. Baba Major Singh. Φοράει ένα τεράστιο τουρμπάνι, και κραδαίνει ένα σπαθί κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Fateh Divas.

5) Ο Baba ‘Avtar’ Singh αποτίει φόρο τιμής στο Golden ναό στο Αμριτσάρ την παραμονή του Ινδικού φεστιβάλ του Diwali, το φεστιβάλ των φώτων!

6)Ο Baba «Balwant» Singh φοράει ένα μεγάλου μεγέθους τουρμπάνι κατά τη διάρκεια μιας Fateh Divas (πρώτη φωτογραφία) και στην Nihang Σιχ Jathedar Balvir Singh (δεύτερη φωτογραφία) φοράει ένα επίσης τεράστιο τουρμπάνι δίνοντας ένα μήνυμα στην Σιχ Νεολαία.

7)Οι Nihang Singhs, μια ένοπλη Σιχ ομάδα με χρώμα στα πρόσωπά τους κατά τη διάρκεια εορτασμών του Σιχ φεστιβάλ της Hola Mohalla στο Anandpur Sahib, στην Ινδία. Η Hola Mohalla ιδρύθηκε το 1701 από τον Guru Gobind Singh, ως ημέρα για τους Σιχ να ασκούν στρατιωτικές ασκήσεις με εικονικές μάχες και επιδείξεις πολεμικών τεχνών.

8)Punks από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για το Rebellion Festival στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας. Χιλιάδες πανκ κατεβαίνουν στο Μπλάκπουλ για το ετήσιο φεστιβάλ όπως και συγκροτήματα heydey και punk rock. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Winter Gardens Blackpool και διήρκεσε τρεις ημέρες.

9)Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, η πανκ υποκουλτούρα επικεντρώνεται τόσο στη μουσική σκηνή όσο και στην αντιεξουσιαστική φιλοσοφία. Εκείνοι που προσδιορίζονται ως πανκ συχνά με την αμφίεση τους θέλουν να κάνουν μια έμμεση πολιτική δήλωση.

10)Μια Τουαρέγκ τυλιγμένη σε λαμπερό μπλε ύφασμα στα Αχαγκάρ της ερήμου Σαχάρα, στην Αλγερία. Ο λόγος για τον οποίο οι Τουαρέγκ φορούν μπλε πέπλο είναι άγνωστη. Μερικοί λένε ότι είναι μια πρακτική απόφαση, για να κρατήσει τη σκόνη μακριά. Άλλοι δηλώνουν ότι είναι για την προστασία από κακά πνεύματα!

11)Αυτά τα πορτρέτα, είναι άνδρες Τουαρέγκ που φορούν ευφάνταστα τουρμπάνια στο Νιαμέι, στην Νίγηρα. Οι Τουαρέγκ είναι της φυλής Berber με παραδοσιακά νομαδικό τρόπο ζωής που στηρίζεται στην κτηνοτροφία. Η χρωστική ουσία από το ύφασμα indigo μπορεί να λεκιάσει το δέρμα γι αυτό και μερικές φορές αναφέρονται ως «μπλε άνδρες».

12)Ο Rory Scheepers φοράει ένα σκωτσέζικο κιλτ, καθώς παίρνει μέρος στα ισχυρού ανταγωνισμού παιχνίδια του Bell’s Fort Nottingham Highland στο Natal Midlands κοντά στο Pietermaritzburg,

13) Μια γυναίκα Xhosa παρακολουθεί μια τελετή σφαγής αγελάδων στο Qunu, στην Νότια Αφρική, πριν από την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα στις 13 του Δεκέμβρη του 2013.

14)Welcome Vibrant! Μια Μασάι γυναίκα φορά τα παραδοσιακά διακοσμητικά στολίδια για να υποδεχτεί την Καμίλα, τη δούκισσα της Κορνουάλης, και τον πρίγκιπα Κάρολο, καθώς επισκέπτονται τους Majengo Maasai Boma στην Αρούσα της Τανζανίας.

Προηγούμενο άρθροΒρίσκεται στα Επτάνησα κι όμως, είναι απ’ τους πιο παρθένους προορισμούς! Είναι το…
Επόμενο άρθροΧρήσιμα Tips για να ελαφρύνεις τις αποσκευές σου χωρίς να σου λείψει τίποτα (Photos)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ