barceloneta

Η 6 χλµ. µήκους παραλία της πόλης αρχίζει από την Barceloneta και συνεχίζει µέχρι τη γνωστή Parc del Forum. Η Barceloneta ουσιαστικά είναι ένα τριγωνικό κοµµάτι στεριάς, που χωρίζει το λιµάνι Vell της Βαρκελώνης από τη µία πλευρά και τις αµµουδιές που βρίσκονται από την άλλη.

- Advertisement -

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

barceloneta

Η συνοικία µε τα στενά, ευθύγραµµα δροµάκια, µακριά από κάθε τουριστικό ενδιαφέρον αρχικά, χτίστηκε για την παροχή καταλύµατος στους κατοίκους της La Ribera, που έχασαν τα σπίτια τους λόγω της κατασκευής της ακρόπολης. Τα κτίσµατα ήταν χαµηλά και µικρής κλίµακας, ώστε να µην εµποδίζουν τη θέα της πόλης.

barceloneta

Ανακαλύψαμε την πιο πολυπολιτισμική γειτονιά της Βαρκελώνης και σας την παρουσιάζουμε!

Η ευρύτερη περιοχή, λοιπόν, που κάποτε κατοικούνταν στην πλειονότητά της από ψαράδες και ανθρώπους που σχετίζονταν µε το εµπόριο και τη βιοµηχανία µετάλλων σήµερα είναι µια από τις πιο δηµοφιλείς! Το 1988 πριν από τους Ολυµπιακούς Αγώνες κατεδαφίστηκαν τα παλιά παραλιακά εστιατόρια και τα γνωστά ως xiringuitos (τα τοπικά beach bars), προαναγγέλλοντας τον εκσυγχρονισµό της Βαρκελώνης και ένα άνοιγµά της µέχρι τη θάλασσα, όπως και έγινε, προκειµένου να προσφέρει στους επισκέπτες ελκυστικές ακτές µε τα καλύτερα και πιο αγαπητά xiringuitos καθώς και πολυτελή seafood restaurants.

barceloneta

Πέρα από τις high end παροχές, την αρχιτεκτονική –δεν υπάρχει κτήριο που να µην παρουσιάζει ενδιαφέρον–, τον καυτό ισπανικό ήλιο, το wind και το kite surfing, τη διασκέδαση, το καλό φαγητό τόσο στην πλαζ όσο και στο εσωτερικό της γειτονιάς, δεν λείπουν οι cult εικόνες που µαρτυρούν τη βαρκελωνέζικη κουλτούρα: ντόπιοι κάθονται σε καρέκλες στον δρόµο παρατηρώντας τους περαστικούς, ρούχα κρέµονται από τα στενά µπαλκόνια, πλανόδιοι πωλητές και street performers βρίσκονται παντού. Καθώς αποµακρυνόµαστε από την Barceloneta, ο θόρυβος και η πολυκοσµία µειώνονται, ενώ το πιο ήσυχο τµήµα αρχίζει βόρεια του Port Olympic… µια ζωντανή πιάτσα του λιµανιού µε ακριβά yachts. Αν, λοιπόν, είστε φαν του καλοκαιριού και της θάλασσας έχετε τον ιδανικό προορισµό!

Αγαπάς τη Βαρκελώνη; Αν ναι, μάθε 6 πράγματα που δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρεις για την καταλανική πρωτεύουσα (Photos)

STAY

Pullman Barcelona Skipper
Ένα µεγάλο µοντέρνο ξενοδοχείο µε πολλές παροχές και ανέσεις στην παραλία και σχετικά κοντά στο κέντρο της πόλης, καθώς απέχει µόλις 2 χλµ. Από €150
(Av. del Litoral 10, tel. +34 93 2216565, www.pullman-barcelona-skipper.com).

W Barcelona
Oι περιµετρικά γυάλινες προσόψεις στα δωµάτια παρέχουν εκπληκτική θέα στη θάλασσα ή στην πόλη ή και στα δύο (!), ενώ χαρακτηρίζεται εξαιρετικό από τους επισκέπτες του. Από €250 (Plaça Rosa dels Vents 1, tel. +34 93 2952800, www.w-barcelona.com).

Hotel Arts Barcelona

hotel arts barcelona

Ένα απόλυτα σύγχρονο ξενοδοχείο 5 αστέρων, τοποθετηµένο ακριβώς πάνω στην παραλία για µια αξέχαστη luxury διαµονή! Από €300 (Carrer de la Marina 19-21, tel. +34 93 2211000, www.hotelartsbarcelona.com/en).

Πηγή: Icons Travellers

Για περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα διαβάστε το περιοδικό που κυκλοφορεί:

icons travellers

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ