Ανακαλύψαμε την πανέμορφη πόλη Γκούντα. με τους ανεμόμυλους στην οποία γεννήθηκε ένα από τα πιο αγαπημένα τυριά ανεμόμυλοι και ένα από το πιο γνωστά τυριά στον κόσμο.

Η πόλη Γκούντα ή Χάουντα είναι μία γνήσια τυροκομική κωμόπολη της Ολλανδίας. Αποτελεί τμήμα της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής και της επονομαζομένης «Πράσινης Καρδιάς» της Ολλανδίας.

- Advertisement -

Ανακαλύπτοντας την αρχοντική Αλεξανδρούπολη

Είναι παγκοσμίως γνωστή για το ομώνυμο τυρί που παράγεται εδώ, όπως επίσης και για τα κεριά, τις πίπες καπνίσματος και τις βάφλες της.

Η μικρή πόλη ανάμεσα στο Ρότερνταμ και την Ουτρέχτη, μαγνητίζει τους επισκέπτες του με τον παραδοσιακό χαρακτήρα που μοιάζει να έχει διατηρηθεί από το 16º αιώνα, τον ιστορικό του πλούτο και τα ενδιαφέροντα μουσεία και αξιοθέατα που προσφέρει στον επισκέπτη.

Αυτή είναι η πιο όμορφη παραλία στην Ινδία (video)

Είναι μία από τις λίγες ολλανδικές πόλεις που έχει αγορά τυριού που λειτουργεί με τον παλαιό παραδοσιακό τρόπο, ως τουριστική ατραξιόν.

Λειτουργεί εδώ και τρεις αιώνες στην Πλατεία Αγοράς, ακριβώς δίπλα στο Κτίριο της Ζυγαριάς. Οι τυροπαραγωγοί φέρνουν το εμπόρευμά τους με άμαξες που τις σέρνουν άλογα. Στην αγορά υπάρχουν και άλλοι πωλητές που εμπορεύονται παραδοσιακά ολλανδικά προϊόντα, όπως ξύλινα τσόκαρα (klompen), κεριά και γάλα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Δημαρχείο στην Πλατεία Αγοράς, τους πέτρινους ανεμόμυλους, το Μουσείο του Λιμανιού όπου εκτίθενται πλοιάρια του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος και το Μουσείο Καταρίνα που ιδρύθηκε το 1874, και περιλαμβάνει κυρίως εκκλησιαστικά αντικείμενα του 16ου αιώνα.

Oι 8 καλύτερες παραλίες της Σερίφου για να την ερωτευτείς

Η πόλη έχει καταγεγραμμένα 330 μνημεία παραδοσιακής ολλανδικής κληρονομιάς, μερικά από τα οποία ανήκουν στα μνημεία της UNESCO.

Ο Αγιος Ιωάννης ή Μεγάλη Εκκλησία είναι γνωστός για τα μεγαλόπρεπα βιτρό της, που είναι κατασκευασμένα από τους περίφημους για τη συγκεκριμένη τεχνική αδελφούς Κράμπεθ, στον 16ο αιώνα.

Γκούντα / Ολλανδία
Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση από Αθήνα διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά για το Άμστερνταμ και από Θεσσαλονίκη 3 ώρες και 5 λεπτά. Από εκεί φτάνετε στη Γκούντα με τρένο σε 50 λεπτά περίπου.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ