Από την Γεωργία Πασσαλή([email protected])

Για αρκετό καιρό πολλοί πίστευαν ότι επισκεπτόμενοι την Ίμπιζα και την Κόστα Ντελ Σολ ανακάλυπταν σε ένα ταξίδι όλα τα μυστικά της Ισπανίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν κάπως διαφορετική…

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τουριστικά μέρη στον κόσμο, μπορεί να έχουν οι επενδύσεις στην διαμονή και την εστίαση να επιβεβαιώνουν ότι αξίζει να ξοδέψει κανείς χρόνο και χρήμα για να ανακαλύψει ένα όμορφο μέρος, παραθερίζοντας στις πιο όμορφες παραλίες του, αλλά με τόσο κόσμο από άλλες χώρες είναι δύσκολο να αντιληφθεί τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Οι συχνές τρομοκρατικές επιθέσεις της βασκικής εθνικιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, που επεδίωκε με κάθε τρόπο την ανεξαρτητοποίηση της χώρας για χρόνια, είχε στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε άλλους ισπανικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα η Βόρεια Ισπανία να μείνει ανεπηρέαστη από το μαζικό τουρισμό, χάνοντας κέρδη, διατηρώντας -όμως- την αυθεντικότητά της.

Το Μουσείο Guggenheim, που στεγάζεται σε ένα ακρως επιβλητικό κτήριο στο Μπιλμπάο και η πολυτάραχη Γκουέρνικα, που ανασυντάχτηκε από τις στάχτες της, αποτελούν τους κυριότερους σταθμούς στο ταξίδι κάποιου στην χώρα των Βάσκων. Μουσειακά εκθέματα, αλλά και μνημεία σκορπισμένα στην πόλη μαρτυρούν την σκοτεινή ιστορία του τόπου που ενέπνευσε τον Πικάσσο.

Τον επόμενο Απρίλιο συμπληρώνονται 80 χρόνια από τον βοβμαρδισμό άμαχου πληθυσμού που έγινε το θέμα για έναν από τους πιο διάσημους πίνακες διεθνώς, με την πόλη να ετοιμάζεται να υποδεχτεί εκδηλώσεις μνήμης.

Προχωρώντας λίγο έξω από την πόλη, σε λιγότερο από μισή ώρα εκτείνονται μπροστά σας οι περίφημοι αμπελώνες των Πυρηναίων. Περιττό να υπενθυμίσουμε πως η παραγωγή κρασιού είναι βασική ασχολία των ντόπιων, που μάχονται να μετατρέψουν την περιοχή τους σε must visit προορισμό, δημιουργώντας προοπτικές για τις επόμενες γενιές.

ΔΙΑΜΟΝΗ

2*Hotel Castillo El Collado

Paseo El Collado, 1, 01300 Laguardia, Ισπανία

Σε έναν διαμορφωμένο Πύργο του 1900 μπορείτε να ζήσετε το δικό σας παραμύθι, απολαμβάνοντας παράλληλα ονειρική θέα  στη Sierra de Cantabria. Αυθεντικά έπιπλα και έργα τέχνης σας κάνουν να αισθάνεστε ότι πρωταγωνιστείτε σε ταινία εποχής, ενώ οι luxury πινελιές στον χώρο κάνουν τη διαμονή ακόμα πιο ευχάριστη.

*Mε πληροφορίες από Daily Mai
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ