Μια απίστευτη και μακάβρια ιστορία φέρνει στο φως το BBC σε συνεργασία με την εφημερίδα Sunday Post, ερευνώντας μια υπόθεση που μοιάζει βγαλμένη από κάποιο καλοφτιαγμένο, ψυχολογικό θρίλερ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη συγκεκριμένη έρευνα, υπάρχουν ενδείξεις ότι περίπου 400 παιδιά βρίσκονται θαμμένα σε μαζικό τάφο στο Lanarkshire της νότιας Σκωτίας, όλα τους τρόφιμοι ενός ορφανοτροφείου που λειτουργούσε στην περιοχή από το 1864 μέχρι και το 1981, από καθολικές μοναχές, οι οποίες ανήκουν στην οργάνωση «Daughters of Charity of St Vincent de Paul» και αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα ευρήματα.

Οργή από τους πελάτες της :Ακυρώνει 2.100 πτήσεις η Ryanair μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.Τι θα γίνει με τις αποζημειώσεις

Το αυτοσχέδιο νεκροταφείο ανακαλύφθηκε το 2003 από δύο πρώην τρόφιμους του ορφανοτροφείου, που ονομαζόταν Smyllum Park. Ο Frank Docherty και ο Jim Kane ανακάλυψαν τη συγκεκριμένη κατάφυτη τοποθεσία, που δεν έφερε κάποιου είδους προειδοποιητική σήμανση, στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη σωματική κακοποίηση που υποστήριζαν ότι είχαν υποστεί πολλά παιδιά κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους στο ορφανοτροφείο.

Το 2004 οι δύο πρώην τρόφιμοι είπαν ότι οι Daughters of Charity τούς ανέφεραν πως, σύμφωνα με τα αρχεία τους, κάποια από τα 11.600 παιδιά που συνολικά φιλοξένησε το ορφανοτροφείο στη διάρκεια της λειτουργίας του και έχασαν τη ζωή τους, είχαν θαφτεί σε 158 διαφορετικά σημεία του αυτοσχέδιου νεκροταφείου. Ο Frank και ο Jim, οι οποίοι πέθαναν νωρίτερα μέσα στο έτος, πίστευαν πως οι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι, αφού οι καλόγριες επεσήμαναν πως τα αρχεία τους είναι ελλιπή.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαζικό τάφο στο Lanarkshire

Έτσι, το BBC και η εφημερίδα Sunday Post έπιασαν το νήμα από εκεί που το άφησαν οι δύο άντρες και ανακάλυψαν ότι πράγματι οι αριθμοί είναι τρομακτικοί. Σύμφωνα με την έρευνά τους, περίπου 400 παιδιά έχουν ταφεί στην περιοχή. Η χήρα του Frank Docherty δήλωσε: «Προσπαθούσε για χρόνια να βγάλει άκρη και δεν κατάφερε τίποτα. Είναι απίστευτο».

Αποκλειστικό: Τα καθαρά νερά και οι παραλίες της Αθήνας που ΔΕΝ μολύνθηκαν και μπορείτε να κάνετε μπάνιο!

Τα στοιχεία των μοναχών υποδεικνύουν ότι τα περισσότερα παιδιά πέθαναν από φυσικά αίτια, κυρίως από ασθένειες που ήταν κοινές εκείνη την εποχή, όπως φυματίωση, πνευμονία κ.ά. Η ανάλυση των αρχείων από τους ερευνητές κατέληξε στο ότι το ένα τρίτο των νεκρών παιδιών ήταν ηλικίας πέντε ετών ή και λιγότερο. Πολύ λιγότερα εκείνων που απεβίωσαν, 24 συνολικά, ήταν άνω των 15 ετών και οι περισσότεροι από τους θανάτους σημειώθηκαν μεταξύ του 1870 και του 1930.

Ένα από τα παιδιά που έχουν καταγραφεί στα αρχεία των θανόντων είναι και ο Francis McColl, ο οποίος πέθανε το 1961, σε ηλικία 13 ετών. Το πιστοποιητικό θανάτου του αναγράφει ότι πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. Ο αδερφός του Francis, Eddie, πέρασε δεκαετίες αναζητώντας τι πραγματικά συνέβη στον αδερφό του, χωρίς να βρει ποτέ ένα στοιχείο για το πού βρίσκεται θαμμένος. «Είναι γελοίο. Όποιος κι αν βρίσκεται πίσω από αυτό, ελπίζω να μπορεί να ζήσει με τον εαυτό του», ανέφερε σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα των δύο Μέσων πράγματι αποκάλυψε κακοποίηση των παιδιών στο εν λόγω ορφανοτροφείο. Μεταξύ των πρακτικών που χρησιμοποιούνταν ήταν ξυλοδαρμοί, δημόσια ταπείνωση, ψυχολογική κακοποίηση.

Πηγη:Huffington.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ