Ένα ταξιδιάρικο σκηνικό, bohèmian αύρα, αχτύπητα πιάτα, cocktails από βραβευµένους bartenders και ένα άκρως ατµοσφαιρικό µπαρ δίνουν την απάντηση γιατί το Bohème σβήνει το πρώτο του κεράκι, έχοντας ήδη αναδειχθεί σε σηµείο αναφοράς!

Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή, Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Μέσα σε έναν χρόνο το Bohème αναδείχθηκε σε µια γλυκιά συνήθεια από το πρωί µέχρι αργά το βράδυ. Άλλωστε, κάτι παραπάνω ήξεραν όταν οι εµπνευστές του Μάνθος Νικολακάκης, Σταύρος Ζουλάκης, Δηµήτρης Σκορδίλης και Μιχάλης Μποτωνάκης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάµεις τους.

to-do-list007 Με φόντο ένα hidden µικρόκοσµο, που συνορεύει µε την αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου, το πρώτο που µας υποδέχεται εδώ είναι µια… Εδέµ γεµάτη µπουκαµβίλιες και η δροσιά ενός πελώριου γεροπλάτανου, ενώ εξίσου ταξιδιάρικο είναι και εσωτερικά µε αποικιακού στυλ παρεΐστικες εστίες που εκτείνονται σε δύο επίπεδα και σε ξεχωριστούς χώρους.

to-do-list009Οι καφέδες και τα ροφήµατα αναδίδουν µια αίσθηση δροσιάς. Η νέα κάρτα brunch, µεσηµεριανού και δείπνου αντανακλά το ταλέντο του γνωστού, κρητικής καταγωγής, σεφ Ηλία Σκουλά µε ένα µενού που ακουµπά στην Κρήτη και τα προϊόντα της, την εξέλιξη των µοτίβων που γενναιόδωρα προσφέρουν οι λαϊκές κουζίνες του κόσµου, αλλά και τη δηµιουργική µατιά του ίδιου. Αντιπροσωπευτικότατο παράδειγµα; Τα τάκος από καλαµπόκι µε τσιγαριαστό αρνί, µια ψηλορείτικη εκδοχή του γκουακαµόλε µε κρητικά αβοκάντο και ξινόγαλο και… ξεχασµένες νοστιµιές όπως το καπρικό (ψητό χοιροµέρι σε λεµονόφυλλα) που εµπλουτίζουν σάντουιτς και οµελέτες!

to-do-list025Tην αδυναµία της στο νησί δεν κρύβει και η λίστα κρασιών. Και µόλις έρθει η νύχτα… ως διά µαγείας η ατµόσφαιρα αλλάζει, τα φώτα χαµηλώνουν και στα σέικερ πίσω από το επιβλητικό µπαρ µε τα 400 labels και τα 100 ρούµια αναµειγνύονται εξαιρετικές πρώτες ύλες, ονοµασίες από τη λογοτεχνία (που συναντάµε στην cocktail list) και το ταλέντο του Δηµήτρη Σκορδίλη και του βραβευµένου Μιχάλη Μποτονάκη ξετυλίγονται µπροστά στα µάτια µας!

to-do-list010Στο µαγικό αυτό ταξίδι… το δικό τους λόγο έχουν τα ακούσµατα jazz, funky, soul και swing µουσικής, αλλά και οι live και θεµατικές βραδιές! Καθηµερινά (Μάιο – Οκτ.) από τις 07:30-όσο πάει (Οκτ. – Μάιο από τις 09:00).

Χάληδων 26-28, Παλιά Πόλη, Τ. 28210 95955

 www.boheme-chania.gr

Κατεβάστε και ξεφυλλίστε όλη την έκδοση του Best in Travel Chania 2016 κάνοντας απλά ένα κλικ εδώ.

Ανακαλύψτε τα πάντα για τα Χανιά στο Best in Travel Chania 2016

Cover Chania mag 2016_free copy_low

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ