Μπολ, το μαγευτικό λιμάνι στο νησί Μπρακ στις ακτές της Κροατίας

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης είναι το Zlatni Rat, η σαγηνευτική παραλία με βότσαλα που εκτείνεται στην Αδριατική, που αντλεί πλήθη κολυμβητών και windsurfers το καλοκαίρι. Ένας μακρύς παραλιακός περίπατος γεμάτος πεύκα, αγάλματα και κήπους συνδέει την παραλία με την παλιά πόλη. Το Μπολ είναι ένα ζωντανό μέρος το καλοκαίρι -ένα από τα αγαπημένα της Κροατίας- και γεμάτο πάντα με τουρίστες.

Η γραφική πόλη φιλοξενεί ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στον κόσμο. Το μοναστήρι και η εκκλησία στην “Σπηλιά του Δράκου” χτίστηκαν το 1475 και αποτελούν ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα ιστορικά μνημεία. Η παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και το μικρό γραφικό λιμάνι εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, ενώ τα στενά πλακόστρωτα είναι στολισμένα με ροζ και μοβ γεράνια.

Στο Μπολ βρίσκεται μια από τις πιο φωτογραφημένες και ιδιαίτερες παραλίες της χώρας. Η Zlatni Rat, που μεταφράζεται ως “Χρυσό Ακρωτήρι” ή “Χρυσό Κέρας” είναι μια παραλία, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς μια φορά στη του. Η στενή λωρίδα γης “εισβάλει” στη θάλασσα σε μήκος 450 μέτρων και οι άνεμοι που φυσούν της δίνουν ελαφριά κλίση. Έτσι η άκρη της λευκής λωρίδας πότε γέρνει αριστερά πότε δεξιά ή είναι ευθεία.

Λόγω της θέσης της προσφέρει διάφορα θαλάσσια σπορ στους λουόμενους, αποτελώντας, επίσης, έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς στους σέρφερς.

Πηγή: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ