Τιρκουάζ µαργαριτάρι!

Το σκηνικό της µοιάζει να έχει ξεγλιστρήσει από όνειρο. Ο νότιος Ειρηνικός έχει πολλούς λόγους να καυχιέται για τα σµαραγδένια νησιά του, αλλά η Bora Bora είναι ένα από τους πλέον σηµαντικούς!

ΚΕΙΜΕΝΟ: Αγγελική Παναγοπούλου ([email protected])

shutterstock_119077810Eνα ταξίδι µέχρι τη Γαλλική Πολυνησία και το νησί Bora Bora στον νότιο Ειρηνικό σίγουρα δεν αποτελεί µια συνηθισµένη εµπειρία. Είτε λοιπόν ανήκετε σε εκείνους τους τυχερούς που το έχουν ήδη εντάξει στα άµεσα ή έµµεσα πλάνα τους, είτε απλώς σε αυτούς (τους περισσότερους) που τo φλερτάρουν… εξ αποστάσεως, θα συµφωνήσετε πως το ονειρεµένο σκηνικό παραπέµπει σε επίγειο παράδεισο.

Τι γίνεται όµως µε τη διαµονή;

Μπορεί απλώς το να ξαπλώσετε στην αµµουδιά και να παίζετε µε τα τιρκουάζ νερά της λιµνοθάλασσας και τους κοραλλιογενείς υφάλους να σας φαίνεται υπεραρκετό, αλλά αν στ’ αλήθεια µπορούσατε να δώσετε ένα extra boost σε αυτή την ασύγκριτη εµπειρία, δεν θα θέλατε να µείνετε σε ένα πολυάστερο resort από τα 566 που βρίσκουν εκεί το ειδυλλιακότερο (φυσικό) πλαίσιο υποστήριξης των υπέροχων υπηρεσιών τους;

Private Island Aerial View (1)Τα bungalows που στέκονται πάνω από το νερό (και αποτελούν τον κυριότερο τύπο ξενοδοχειακής υποδοµής) υπόσχονται όλα µια υπέροχη διαµονή. Αλλά εδώ είναι που σταµατούν τα κοινά τους στοιχεία. Γιατί όσο ίδια κι αν φαίνονται στο άπειρο µάτι, είναι στην πραγµατικότητα πολύ διαφορετικά. Από τις υπηρεσίες µέχρι τη µελετηµένη τοποθεσία τους, ανταποκρίνονται στα Θέλω διαφορετικών ταξιδιωτών. Μπερδευτήκατε; Για διαβάστε παρακάτω!

ST-REGIS-SHOOTING_133Sofitel Bora Bora Private Island

Traditional sailing canoeΤι: Επειδή έχει µόνο 20 bungalows, η αίσθηση της οικειότητας που αποπνέει είναι έντονη. Το εσωτερικό των «καλυβών» είναι περίτεχνα καµωµένο, µε λαξευµένα µυθολογικά σύµβολα στα ξύλινα κεφαλάρια των κρεβατιών, πολύχρωµα κλινοσκεπάσµατα και µαργαριταρένιους καθρέφτες. Δεν υπάρχει πισίνα, αλλά είναι διαθέσιµο ένα ειδικό σηµείο για snorkeling, µόλις 3΄ µακριά από εκεί (µε τη βάρκα).

Ιδανικό για: Όσους αρέσκονται στο να µένουν σε λιγότερο απρόσωπα καταλύµατα, που έχουν ωστόσο indie προσωπικότητα σε διακόσµηση και υπηρεσίες. Επίσης απευθύνεται σε όσους αγαπούν το snorkeling.

Ηighlight: Οι φιλοξενούµενοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολυνησιακή κουλτούρα µέσω τοπικών χορών που πραγµατοποιούνται στην κεντρική τραπεζαρία του resort, 3 φορές την εβδοµάδα.
Tιµή: Από €430. (Τel. +689 605 500, www.sofitel.com)

InterContinental

Le Moana

erc1_overwater_wedding_chapel_4261Τι: Βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη, στην παραλία Matira, οπότε δεν θα χρειαστείτε τρόπο µετάβασης για να κάνετε τα ψώνια σας. Η διακόσµηση των 50 bungalows παραπέµπει άµεσα στην πολυνησιακή τέχνη, ενώ τα µπαµπού και το πεύκο πρωταγωνιστούν. Χαρακτηριστικές είναι και οι διακοσµητικές µαργαριταρένιες εγχαράξεις.

Polynesian Wedding (6)Ιδανικό για: Όσους ενδιαφέρονται για την πολυνησιακή κουλτούρα και για τουρίστες που επιθυµούν να έχουν άµεση πρόσβαση στην πόλη.

Ηighlight: Το εστιατόριο Νoa Noa προσφέρει καθηµερινή διασκέδαση, ενώ το resort παρέχει και passes σε µη ενοίκους που θέλουν να χρησιµοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του.
Tιµή: Από €642. (Tel. +689 60 49 00, www.ihg.com)

Hilton
Bora Bora Nui

Hilton-Bora-Bora-Nui-Resort1Τι: Στους κολυµβητές αρέσει αυτό το βαθύτερο τµήµα της λιµνοθάλασσας, ενώ η πολύ µεγάλη πισίνα, η εκτενής αµµουδιά και το ιδιωτικό νησάκι του resort, πολύ κοντά, συµβάλλουν στο να νιώθετε ένα µε το νερό από τις 86 υπερπολυτελείς καλύβες σας! Η οδοντωτή κορυφή του βουνού Otemanu είναι πίσω από το resort, ενώ το ίδιο διαθέτει έναν αξιοζήλευτο και ανεµπόδιστο δυτικό προσανατολισµό, ιδανικό για να απολαµβάνετε τα ειδυλλιακότερα ηλιοβασιλέµατα.

Διαβάστε ακόμα:  Άνοιξε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδας - Το W Costa Navarino υποδέχεται του πρώτους επισκέπτες

Ιδανικό για: Όσους αγαπούν ιδιαιτέρως την παραλία και όσους επιδίδονται σε θαλάσσια αθλήµατα.

04-Hilton-Bora-Bora-Nui-ResortΗighlight: Μη διστάσετε να βουτήξετε από το deck σας στα νερά, που διαθέτουν σε αυτό το σηµείο τα πιο όµορφα κοράλλια. Άξιο προσοχής (και όχι µόνο) το µοναδικό στην περιοχή δίπατο bungalow!
Tιµή: Από €692. (Tel. +689 60 3300, www3.hilton.com)

Le Meridien

Τι: Προσφέρει τη δυνατότητα να ατενίσει κανείς τον υπέροχο υγρό οικολογικό καµβά που ανοίγεται µπροστά του (και κάτω από τα πόδια του) από την άνεση ενός eco-lodge που δίνει προτεραιότητα στην εκτίµηση της ιδιόµορφης θαλάσσιας ζωής του νησιού. Εναλλακτικά, µπορείτε απλώς να απολαύσετε τη µοναδική θέα στο βουνό Otemanu ή από το deck µε το bar να «βυθιστείτε» στην ενατένιση της επιβλητικής κορυφής. Τα 99 σπιτάκια φέρουν γνήσια πολυνησιακά στοιχεία από φυσικά υλικά, συνδυασµένα µε µοντέρνες πινελιές (από τις πιο χαρακτηριστικές οι καρέκλες που µοιάζουν µε ταϊτινές γαρδένιες).
Ιδανικό για: Όσους ενδιαφέρονται για ένα πιστό eco-friendly concept και όσους αποζητούν αποσβολωτική θέα.

Ηighlight: Μπορείτε να κολυµπήσετε µε θαλάσσιες χελώνες, κάτω από την επίβλεψη του βιολόγου που διαθέτει το Οικολογικό του κέντρο.

Tιµή: Από €650. (Tel. +689 605 151, www.lemeridien-borabora.com)

Four Seasons

four-seasons-boraboraΤι: Από κάθε του άνοιγµα αποκαλύπτεται µια καταπληκτική θέα, ενώ σε κάθε γωνιά του υπάρχει και κάτι αποκλειστικά σχεδιασµένο για να σας προσδώσει την απόλυτη χαλάρωση. Τις εκτενείς του εγκαταστάσεις είναι αδύνατον κάποιος να τις γυρίσει χωρίς αµαξάκι, ενώ τις 100 χλιδάτες καλύβες χαρακτηρίζουν η συµµετρία και η λιτότητα, διυλισµένη µέσα από πολυνησιακά φίλτρα. Οκτώ από τα
bungalows διαθέτουν infinity pools, ενώ στο λόµπι τα βλέµµατα όλων κλέβει ο πολυέλαιος που µοιάζει µε εξωτικό κοράλλι.

Ιδανικό για: Όσους εκτιµούν το υπέροχο design, τη θέα και το καλό φαγητό.

Ηighlight: Το spa αλλά και η ιδιαίτερη προσοχή που έχει δοθεί στον ιµατισµό των κατοικιών (οι ζώνες των µπουρνουζιών έχουν χαραγµένα σύµβολα Tiki).
Tιµή: Από €710. (Tel. +689 603 130, www.fourseasons.com)

InterContinental Thalasso

Τι: Το µοντέρνο λόµπι διακρίνεται για τον ιδιαίτερο marshmallow-καναπέ, τις σε σχήµα τουλίπας καρέκλες αλλά και τις αραχνοΰφαντες κουρτίνες, δίπλα σε µια vintage ολοτοίχια φωτογραφία της Ταϊτής. Τα 80 bungalows µοιάζουν περισσότερο µε αυτοεξυπηρετούµενα διαµερίσµατα, ενώ από κάθε τους δωµάτιο (ακόµα και από το µπάνιο) η θέα είναι συναρπαστική. Η παραλία παραπέµπει σε σεληνιακό τοπίο.
Ιδανικό για: Όσους αποζητούν ένα πιο… αστικό διακοσµητικό προφίλ και για τους fans της θαλασσοθεραπείας.

Ηighlight: Το µοναδικό Thalasso spa της περιοχής, όπου µε µεγάλους σωλήνες φιλτράρεται και µεταφέρεται στις hydropools δροσερό θαλασσινό νερό.

Tιµή: Από €830.
(Tel. +689 60 76 00, www.ihg.com)

St Regis
Bora Bora

ST-REGIS-SHOOTING_511Τι: Πρόκειται πιθανότατα για τον πιο ιδιωτικό και exclusive «παράδεισο» του νησιού, που εκτείνεται σε µια αχανή έκταση. Ανάµεσα σε όλα τα προνοµιακά facilities που διαθέτουν τα 48 σπιτάκια (µε το µικρότερο να ξεκινά από τα 140 τ.µ.) και οι ευρύτερες εγκαταστάσεις του resort συγκαταλέγονται ελικοδρόµιο, ιδιωτικό γιοτ, µπάτλερ, γήπεδο τένις, νυφικό κατάστηµα και πολλά εστιατόρια.
Ιδανικό για: Όσους επιθυµούν αποκλειστικότητα και πλήρη αποµόνωση.

Ηighlight: Η 1.200 τ.µ. (!) βίλα και το εστιατόριο Lagoon µε τον διαπρεπή σεφ Jean Georges.

Tιµή: Από €990. (Τel. +689 60 78 88, www.stregisborabora.com)

Πηγή:ICONS TRAVELLERS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ