Εγνατίας 45, Θεσσαλονίκη, Τ. 2310 520911

Σε µια πρώην εγκαταλειµµένη εµπορική στοά επί της Εγνατίας, το Bord de l’Εau είναι µια αναπάντεχη έκπληξη, από εκείνες που δεν περιµένεις ότι θα ανακαλύψεις στην καρδιά της πόλης… Μια urban κρυµµένη γωνιά, έτσι διαµορφωµένη από το 2011, ώστε να θυµίζει µια αστική γειτονιά, µε τον εσωτερικό της κήπο, ένα καθ’ όλα ευρωπαϊκό concept το οποίο αποτελεί, ουσιαστικά, τη συνέργεια και τη σύζευξη του οράµατος των αδελφών Γιάννη και Λάζαρου Γουναρίδη να παντρέψουν την Τέχνη µε την ψυχαγωγία. Ζωντανός πυρήνας της στοάς, καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας, το drinkroom, ένα µοντέρνο café-bar, πρόσφατα ανανεωµένο! Ανοιχτό από νωρίς, είναι ένα ήρεµο καταφύγιο συνάντησης µε φίλους, ιδανικό για ένα easygoing lunch break, µακριά από τη βουή της πόλης, αλλά και ορµητήριο του καλλιτεχνικού κόσµου που επιθυµεί να εξερευνήσει και τα υπόλοιπα δηµιουργικά δωµάτια της στοάς και κυρίως το εκθετήριο-εργαστήριο –µε κυρίαρχο το design factory– µε χειροποίητα κοσµήµατα υψηλής αισθητικής που υπογράφει σχεδιαστικά ο Yiannis Gounaridis, τρίτης γενιάς τεχνίτης. Ο industrial χώρος του παραµένει φωτισµένος, ως φυσική συνέχεια του décor του drinkroom, ακόµα κι όταν θα επιστρέψουµε πάλι το βράδυ, για να απολαύσουµε premium ποτά, ξεχωριστά signatured cocktails φτιαγµένα µε χειροποίητα υλικά καθώς και µπύρες από ελληνικές µικροζυθοποιίες, ακούγοντας underground µουσικές, οι οποίες κινούνται στο φάσµα της electric soul, funk και disco-house σκηνής!

Must try

Τη µικρή αλλά εµπνευσµένη κάρτα που πρόσφατα επιµελήθηκε η Αivo Mαυριγιαννάκη µε ιδιαίτερα hot dogs, avocado toasts, ψαγµένα sandwiches και γευστικές σαλάτες. Και φυσικά το εξαιρετικό κυριακάτικο brunch (12:00-18:00).

The small but inspired card which was recently prepared by Aivo Maurigiannaki with special hot dogs, avocado toasts, hip sandwiches and tasty salads. Also, the excellent Sunday brunch (12:00-18:00).

Take with me

Ένα από τα κοσµήµατα που διακρίνονται για τον µινιµαλισµό, τη σύγχρονη αισθητική και τις απλές καθαρές γραµµές τους ή κάποιο κοµµάτι από τη συλλογή «µάτι», σήµα-κατατεθέν του σχεδιαστή!

Info

Drinkroom: Καθηµερινά (εκτός Ιουλ.-Σεπτ.), από τις 10:00 | Design factory: Ωράριο καταστηµάτων. | Drinkroom: Daily (except July to September) from 10:00. |Design factory: Store Hours.

www.bdl.gr

Πηγή Best in travel Thessaloniki 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν με ένα μόνο κλικ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ