Μπρακ: Δείτε, εδώ, το πανέμορφο

Δίπλα στις υπέροχες ακτές του Σπλιτ στη Κροατία, βρίσκεται το νησί Μπρακ, με το πανέμορφο λιμάνι του, Μπολ. Εκεί θα βρείτε το περίφημο “Σπήλαιο του Δράκου” και μια παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά στην ζωή σας. Εξάλλου, η Κροατία με ακτές στην Αδριατική, δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την ελληνική ακτογραμμή, επομένως η εμπειρία θα σας αποζημιώσει!

ΜΠΟΛ ΚΡΟΑΤΙΑ

Επίσης, στο Μπρακ θα βρείτε ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια του κόσμου, το οποίο -μαζί με την εκκλησία στην “Σπηλιά του Δράκου”- κτίστηκε το 1475. Αποτελούν δε από πιο θαυμαστά μνημεία τόσο από ιστορικής, όσο και από αρχιτεκτονικής πλευράς. 

Διαβάστε ακόμαΔείτε, εδώ, τον επίγειο παράδεισο της Σιθωνίας! Θα την ερωτευτείτε! (video drone)

Θα σας εκπλήξει, επίσης, η παλαιά πόλη με τα γραφικά στενά της, γεμάτα από ροζ και μωβ γεράνια, το κουκλίστικο λιμανάκι, καθώς και τα πετρόκτιστα σπίτια. Εκεί θα βρείτε μία από τις ομορφότερες και ιδιαίτερες παραλίες της Ευρώπης το περίφημο Zlatni Rat, το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται ως “Χρυσό Κέρας” ή “Χρυσό Ακρωτήρι”. 

Διαβάστε ακόμα:  Εύβοια: Η αιγαιοπελαγίτικη παραλία με τα πανέμορφα χρώματα, τα γαλαζοπράσινα βαθιά νερά και μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

ΜΠΟΛ ΚΡΟΑΤΙΑ

Και δικαίως, αφού η μορφολογία της δικαιολογεί απόλυτα το όνομά της. Πρόκειται για μία στενή λωρίδα γης που «εισβάλει» στη θάλασσα σε μήκος 450 μέτρων. Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι οι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή της δίνουν  μία ελαφριά κλίση, έτσι η άκρη της λευκής λωρίδας άλλοτε κλίνει προς τα αριστερά, άλλοτε προς τα δεξιά, ενώ άλλοτε παραμένει ευθεία ανάλογα με τις διευθύνσεις τους.

ΜΠΟΛ ΚΡΟΑΤΙΑ

Η παραλία αποτελεί διάσημη ατραξιόν και για τους λάτρεις των θασλάσσιων σπορ, αφού είναι αγαπημένος προορισμός, όχι μόνο για τους “απλούς” λουόμενους, αλλά και για surfers.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ