Μπριζολάκια Αλ Λιμόνε- Μια πεντανόστιμη συνταγή

Η ποσότητα του λεμονιού είναι στη διακριτική ευχέρειά σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά συνταγής

8 μπριζολάκια χοιρινά χωρίς κόκκαλο
1 ζουμερού λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείστε τα χοιρινά μπριζολάκια σε μια λαδόκολλα ή στο χαρτί του κρεοπωλείου πάνω σε ξύλο κοπής, τα καλύπτετε με μια μεμβράνη ή λαδόκολλα και τα χτυπάτε με το ειδικό βαρίδι ή την ανάποδη ενός μικρού κατσαρολιού ώστε να γίνουν γύρω στα 3 χιλιοστά πάχος. Εναλλακτικά, ζητάτε τη διαδικασία αυτή να την κάνει ο κρεοπώλης σας.

Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μικρό ταψάκι, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε ένα-ένα τα μπριζολάκια.

Διαβάστε ακόμα: Sentosa Ιsland – Μια άλλη…. Disneyland

Ρίχνετε σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο να κάψει για 1 λ.
Μόλις αρχίσει να αχνίζει, βάζετε τη πρώτη δόση από τα μπριζολάκια. (Μη τα στριμώχνετε ποτέ όλα μαζί, αλλά βάζετε πάντα μόνο όσα χωράνε άνετα στο τηγάνι που επιλέξατε. Αλλιώς θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα αρχίζουν να βγάζουν τους χυμούς τους, αντί να ψήνονται).

Τα γυρνάτε με λαβίδα (ΠΑΝΤΑ με λαβίδα), ανά 40” μέχρι τα 3 λεπτά ΜΟΝΟ, ώστε να καραμελώσουν εξωτερικά, μένοντας τρυφερά εσωτερικά και μετά τα αφαιρείτε απ’ το τηγάνι σε μια πιατέλα. Ψήνετε, σταδιακά όλα τα υπόλοιπα μπριζολάκια. Αφήνετε 1 λ ανάμεσα στα ψησίματα για να ανεβαίνει η θερμοκρασία του τηγανιού, συμπληρώνοντας λάδι, εφόσον χρειάζεται.

Αφού αφαιρέσετε και τα τελευταία ψημένα μπριζολάκια, βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λ. Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα, προσπαθείστε να ενσωματώσετε στη σάλτσα όλα τα κομματάκια που έχουν τυχόν κολλήσει στο πάτο, γιατί είναι γεμάτα γεύση.

Διαβάστε ακόμα: Βαρκελώνη: 9+1 λόγοι για να επισκεφτείς την ισπανική πόλη

Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε για 1/2 λ τα μπριζολάκια ώστε να πάρουν το άρωμα και τη γεύση της σάλτσας, χωρίς να ξαναψηθούν. Τα σερβίρετε απ’ το τηγάνι κατευθείαν σε πιάτα ή πιατέλα με λίγη σάλτσα, πασπαλίζοντάς το ξύσμα του λεμονιού από πάνω. Τα συνοδεύετε με ρύζι, βραστά λαχανικά, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

ΠΗΓΗ: neolaia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ