Το Caffe Greco ( Καφέ Γκρέκο) είναι σίγουρα το πιο ιστορικό καφέ της Ρώμης αφού υπήρξε στέκι διάσημων συγγραφέων και όχι μόνο.

Πρώτη φορά γίνεται αναφορά στο Caffe Greco τον 18ο αιώνα σε ένα έγγραφο απογραφής της πόλης. Ο διάσημος Τζιάκομο Καζανόβα πήγαινε συχνά με τους φίλους του και είχε αναφέρει αρκετές φορές το καφέ στα γραπτά του. Ο Γάλλος ζωγράφος Πιερ Πωλ Προυντόν περιγράφει το Caffe Greco ήδη από το 1750 ως πασίγνωστο στέκι φιλολογικών και καλλιτεχνικών κύκλων.

Χριστούγεννα στη Ρώμη: Ο απόλυτος προορισμός

Caffe Greco rwmh

Caffe Greco rwmh

Non touristy γειτονιές στην Ρώμη μακριά από την πασαρέλα

Caffe Greco rwmh

Όντως το “ελληνικό” καφέ της Ρώμης που άνοιξε ο Έλληνας Νικόλα Ντέλλα Μανταλένα το 1760 ήταν πάντα στέκι για τα πιο ιδιαίτερα μυαλά της εποχής.

- Advertisement -

Εκεί πήγαιναν, όποτε βρίσκονταν στη Ρώμη, ο Νίτσε, ο Γκαίτε, ο Σοπενχάουερ, ο Σαρλ Μπωντλαίρ, ο Βάγκνερ, ο Ροσσίνι, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Μαρκ Τουαίν. Ο δε Κρίστιαν Χάνσεν εκεί πήρε την απόφαση του να επισκεφθεί την Ελλάδα. Ο Βασιλιάς Λουδοβίκος Α’ της Βαυαρίας, όντας μεγάλος φιλέλληνας επέλεγε επί τούτου αυτό το καφέ λόγω του ονόματος και του αρχικού ιδιοκτήτη του. Ο γνωστός Ρώσος συγγραφέας Νικολάι Γκόγκολ εδώ έγραψε το διάσημο μυθιστόρημα του “Νεκρές Ψυχές” το 1845!

Caffe Greco rwmh

Η λίστα με τους διάσημους θαμώνες είναι πραγματικά αναρίθμητη. Ζωγράφοι, ποιητές, φωτογράφοι, λογοτέχνες, πολιτικοί, όλοι πήγαιναν εκεί. Τον Αύγουστο του 1953 το υπουργείο Δημόσιας Εκπαίδευσης της Ιταλίας κήρυξε το Καφέ Γκρέκο ως “τόπο ιστορικού και εθνικού ενδιαφέροντος”.

Φθινόπωρο στη Ρώμη μέσα από 20 εναλλακτικές εμπειρίες! Ζήστε το!

Caffe Greco rwmh

 

Το Caffe Greco είναι ακόμη ανοιχτό και εάν βρεθείς στη γειτονική πρωτεύουσα αξίζει σίγουρα να το επισκεφτείς.

Caffe Greco rwmh

Βρίσκεται κοντά στη Πιάτσα Ντι Σπάνια, στην οδό Via dei Condotti και δε θα δυσκολευτείς καθόλου να το βρεις αφού μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα πιο διάσημα καφέ της Ιταλίας!

Caffe Greco rwmh

Η εντυπωσιακότερη σουίτα της Ρώμης!

Caffe Greco rwmh

Caffe Greco rwmh

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ