titi-profileΑπό την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])
fb-iconinstagram

Αποτέλεσε ένα από τα πρώτα κομψά bar της Αθήνας κάνοντας πιάτσα μια ολόκληρη περιοχή.

Το νέο λοιπόν ότι θα άνοιγε ξανά με οδήγησε την προηγούμενη εβδομάδα στη γωνιά Σκουφά με Ομήρου, όπου θα έβρισκα ένα μαγαζί να βάζει τις τελευταίες πινελιές… Εκεί συνάντησα τον εμπνευστή του Λάμπρο Τριφύλλη ο οποίος θέλοντας να μου εξηγήσει τη νέα φιλοσοφία, το περιέγραψε ως “απόσταγμα” του Nixon ή θα συμφωνούσα μαζί του.. η νέα εποχή του!

Διαβάστε ακόμα: Η νέα μόδα που το καλοκαίρι θα κάνει κάθε άντρα να αλληθωρίσει

Αν και σαφώς μικρότερος ο χώρος μου θύμισε αμέσως κάτι από το παλιό αγαπημένο στέκι στον Κεραμεικό όπου εδώ και πάνω από μια δεκαετία δίναμε τις Κυριακές ραντεβού με την παρέα για ένα από τα καλύτερα brunch της πόλης (αλλωστε ήταν ένα από τα πρώτα που τα καθιέρωσε), αλλά και για τα βραδινά ποτά μας γύρω από το bar σε αυτό το theatrale σκηνικό που το έκανε τόσο ξεχωριστό!

Πλέον μπορεί να μην έχει το χώρο των προβολών αλλά θα ανοίγει από το πρωί (από τις 10:00) και φυσικά θα συνεχίσει το καθιερωμένο brunch τα Σαββατοκύριακα με κλασικές αλλά και νέες γεύσεις που επιμελείται ο Θανάσης Τσιρονίκος, ο chef που έχει αναλάβει και το καλοκαιρινό beach project στην Αντίπαρο!

Κυριακή, λοιπόν, χθες και δεν έχασα την ευκαιρία να το επισκεφθώ! Μικρός ο χώρος με τραπεζάκια κι έξω, πάνω στη Σκουφά, ενώ το bar του δεσπόζει στο βάθος με την χαρακτηριστική επιγραφή Νixon!


Τα έπιπλα και οι δερμάτινοι καναπέδες ήρθαν λιγάκι… μεταποιημένα κατευθείαν από την Αγησιλάου, ενώ τα φωτιστικά της οροφής πρέπει να έχουν τα κρυσταλλάκια του εντυπωσιακού πολυελαίου που κέρδιζε τα βλέμματα τότε…

Η κάρτα του μικρή αλλά με προτάσεις που πιάνουν όλες τις γευστικές αναζητήσεις με αρκετές προτάσεις σε θαλασσινά (από σασίμι τόνου και carpaccio λαυράκι, μέχρι ριζότο με χταπόδι και λαχανοντολμάδες με φρέσκο ψάρι), ενώ το brunch menu του δείχνει εμφανώς ανανεωμένο. Εκτός από το all time classic Nixon burger, ξεχώρισα τα σπαράγγια με απάκι και αυγό ποσέ, τα αυγά Scandinavian με σπανάκι σωτέ και καπνιστό σολωμό, αλλά και το fish burger με φιλέτο λαυράκι, chilli, iceberg και μαγιονέζα (ιδανικό για όσους νηστεύουν) που συνόδευσα φυσικά με το καθιερωμένο spicy Bloody Mary!

Διαβάστε ακόμα: Μπήκαμε πρώτοι στις καινούριες σουίτες του Andronis στου Ψυρρή

Πολύ καλό φαγητό, νοσταλγική ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές, αλλά οι παλιοί θαμώνες μην περιμένετε την ατμόσφαιρα από εκείνο το μαγαζί που όλοι αγαπήσαμε! Είναι μια φρέσκια πρόταση που αξίζει να τη δείτε με μια επίσης φρέσκια ματιά!

Πάμε να θυμηθούμε σε φωτογραφίες το παλιό Nixon του Κεραμεικού που όλοι αγαπήσαμε

Θα το ξαναεπισκεφθώ σύντομα και ένα βραδάκι!

Τop secret: To πολύ σε μια εβδομάδα θα εγκαινιάσει κι ένα πρωτότυπο concept, με το… “παραθυράκι”, όπως μου το ανέφερε ο ίδιος, στο πλάι να λειτουργεί ως street food με burger και τηγανιτές πατάτες για την after hours λιγούρα και όχι μόνο…
Info:

Διεύθυνση: Σκουφά 53, Koλωνάκι
Τηλέφωνο: 21 0346 2077
Ώρες: Καθημερινά 10:00 π.μ. – 3:00 π.μ.

Πηγή: athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ