Ο αριθμός των σπήλαιων που έχει λαξεύσει ο Ρα Παλέτ στην έρημο βόρεια του Σάντα Φε στοΝέο Μεξικό, ξεπερνά τα 14, με κάθε ένα από αυτά να αποτελεί ένα ξεχωριστό υπόγειο φανταστικό κόσμο με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Με μόνο του “όπλο”, τα ίδια του τα χέρια και μοναδικό βοηθό το μικρό του σκυλάκι, ξεκίνησε ένα «ταξίδι» με κίνητρο τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Ο ίδιος αντιμετωπίζει το έργο του περισσότερο ως ένα είδος κοινωνικής προσφοράς, παρά ως μία πιθανή πηγή εσόδων, αφήνοντας τους ανθρώπους να ανακαλύψουν από μόνοι τους τις σπηλιές, αφότου τις ολοκληρώσει.

Κάποιες φορές, ο «Εσκαφέας των σπηλαίων», όπως τον ονομάζουν πολλοί, ορίζει προϋπάρχουσες κρησφύγετες σπηλιές ως τον χώρο αυτοέκφρασης του, ενώ κάποιες άλλες, γίνεται ο ίδιος δημιουργός μικρών τούνελ, σκάβοντας κάτω από την επιφάνεια της Γης και σκαλίζοντας τους βράχους από μαλακό ψαμμίτη. Το αποτέλεσμα;

Καμπυλόγραμμα μοτίβα, σπειροειδή σμιλεύματα και ελικοειδείς επαναλαμβανόμενες γραμμές «πλέκονται», ποικίλα ανθισμένα λουλούδια καιδιακεκομμένοι ήλιοι «μεταφέρουν» την φύση στα έγκατα της Γης, φέρνοντας σε περίεργες ισορροπίες το «σκοτεινό» στοιχείο με το «ζωτικό», ενώ οι καρδιές αποτελούν μία παιχνιδιάρικη «πινελιά» σε αυτόν τον καθαρά συναισθηματικό σχεδιασμό.

Έκθεση ‘Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία’ : 90 εκθέματα από το Μουσείο Κίνας παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό!

10868056 1476457572593275 4560295499077159964 n facebook

DalFulguro copy

Σε βάθος 30- 40 μέτρων, αντικρίζεις κάμαρες που κοσμούνται από χαραγμένα παγκάκιακαι φυλλώδεις καθρέφτες.

Popa2tunes

Με την αίσθηση της περιπλάνησης μέσα σε δάσος, τα καθίσματα που έχουν λαξευτεί στους βραχώδεις τοίχους σου δημιουργούν την εντύπωση πως μικροί θρόνοι «βυθίζονται» μέσα στα δέντρα, ενώ οι «λωρίδες» φωτός, που εισέρχονται από τους κάθετους άξονες που δημιούργησε ο καλλιτέχνης, θαρρείς και διαπερνούν τα φύλλα τους.

TuCpakoa

Μία αντανάκλαση της ζωηρής διάθεσης του δημιουργού τους, τα στοιχεία του νερού και της φωτιάς έρχονται να απογειώσουν τον έντονα μυστικιστικό χαρακτήρα του χώρου. Οι μικρές λίμνες από ψαμμίτη «ξεπηδούν» από κάθε γωνιά και καθρεφτίζουν στα νερά τους τα σχέδια των σπηλαίων, ενώ η φωτιά των κεριών που  τρεμοπαίζει στις κόγχες.

StephOrtenzi

NewMexicoNomad

Culturetrip

10553410 1476948442544188 2787374979691945866 n facebook

Ο Ρα Παλέτ μέσα από τα σπηλαιώδη τοπία που διαμορφώνει επιθυμεί να εμπνεύσει την πνευματική ανανέωση και την προσωπική ευεξία των ανθρώπων που τα επισκέπτονται. Αυτό το πνευματικό σκηνικό έχει μία μεταμορφωτική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, επιτρέποντας τους να βιώσουν την «ειρήνη» στον εσωτερικό τους κόσμο. Επομένως,αυτές οι σμιλευμένες «ρωγμές του εδάφους» είναι κατάλληλες για πνευματικές αποδράσεις, αλλά και διαλογισμό.

Διαβάστε ακόμα:  Expedia: H παραλία που αναζητούν περισσότερο στον κόσμο οι ταξιδιώτες για τον Ιούλιο

TuCpakoa.JPG

marynoir2013

tiffanygholar

LeilaYoonessi copy

Οι άνθρωποι μπορούν να εναρμονιστούν με την Γη και να αισθανθούν την ενέργειά της, μία διαδικασία που οδηγεί στην έντονη φόρτιση όλων των αισθήσεων. Αυτή, ακριβώς, η πνευματική τους δύναμη , όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε, ήταν που οδήγησε τον Ρα Παλέτ να μετατρέψει πολλά από τα σπήλαια σε ιερά.

Opcion.Hoy copy

505Nomad copy

10671322 1477290129176686 1355411476754383087 n facebook

SeriousStrange

Αυτές οι σύνθετες και γιγαντιαίες δημιουργίες ήταν κάποτε στο σύνολό τους ανοιχτές στο κοινό, ωστόσο, λόγω βανδαλισμού που υπέστησαν, κατά το παρελθόν, η πρόσβαση σε αυτές δεν είναι πια το ίδιο εύκολη. Έκτοτε, μάλιστα, τοποθετήθηκαν και πόρτες προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη προστασία τους.

GraphicDesignNY

marynoir13

PreezyThaPrez

Παρ΄όλα, αυτά διοργανώνονται ξεναγήσεις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πραγματοποίησης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε ορισμένες από αυτές.

marynoir13

eldadodelarte copy copy

arielhud

Dorado Magazine

Από το 2010, ο Παλέτ, εργάζεται πυρετωδώς για το «Magnum opus» του – το έργο ζωής του όπως το ονομάζει ο ίδιος – ένα τεράστιο έργο σπηλαίων που όπως υπολογίζει θα ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα δέκα χρόνων από την στιγμή της έναρξής του.

Ιστορικό ξενοδοχείο στο Παρίσι ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά την ανακαίνιση 200 εκατομμυρίων ευρώ!!!

tvo

photomatronica

Μπορντό: H θαυμάσια πόλη-λιμάνι με τα κτίρια και τα αρχοντικά του 18ου!

istiklaAkarsu

faceboobk

Τα «κεντήματα» αυτά πάνω στη Γη αποδεικνύουν πως όταν η «δημιουργία» της φύσης, εξάλλου, συνδυαστεί με την δημιουργία του ανθρώπου το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι αφοπλιστικό. Αυτό το καλλιτεχνικό θαύμα, που επιτρέπει να αισθανθείς τους «χτύπους»της καρδιάς της Γης, ήταν η εγγύηση για την δημιουργία του προτεινόμενου για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Cave Digger», το οποίο εξερευνά τη ζωή και τα έργα του περίφημου αυτού «Εσκαφέα των σπηλαίων» – μίας ιστορίας που αποπνέει την ομορφιά της απόλυτης αφοσίωσης.

πηγή:cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ