[small_title title=”A. Παλαιολόγου 2, Κάστρο, τηλ. 26513 05693 FB.Chevalier”]

Η πρωινή ευωδιά ενός φρεσκοψηµένου ελληνικού καφέ επιφυλάσσει την πιο όµορφη υποδοχή εντός του κάστρου! Μερικά βήµατα από την κεντρική πύλη του, το Chevalier είναι το all day café που εδώ και τέσσερα χρόνια κάνει “παρέα” στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Είναι, όµως, και το ζεστό χαµόγελο του Αντώνη και της οµάδας του Chevalier, που σε κάνει να νιώθεις πάντα ότι εδώ αράζεις στο σπίτι του κολλητού σου… Όσο για το σκηνικό του, εναρµονίζεται πλήρως µε την ιστορία και την παραµυθένια ατµόσφαιρα της καστροπολιτείας. Το παλιό δάπεδο, οι καρέκλες καφενείου, η σπιτίσια ζεστασιά, η θέα από τα παράθυρά του στην περαντζάδα… δηµιουργούν ατµόσφαιρα… για να απολαύσουµε µια τεράστια ποικιλία από µείγµατα βοτάνων, εκλεπτυσµένες ποικιλίες τσαγιού και παραδοσιακό ελληνικό καφέ. Από το µεσηµέρι και έπειτα, το σπιτικό ρακόµελο, το οινόµελο και τα τσίπουρα έχουν την τιµητική τους, ειδικά αν συνοδεύονται µε τις παραδοσιακές πίτες και τα καλούδια της Μαριάνθης, τα άκρως λαχταριστά γλυκά ταψιού, τα σπιτικά λικέρ που απολαµβάνουµε… µε τον απόηχο από τις συζητήσεις και τα γέλια από τις παρέες φίλων και τους ήχους lounge, blues και έντεχνης µουσικής! Καθηµερινά 09:00-02:00.

chevalierΑπό αριστερά:
Ο Αντώνης, ο Θοδωρής, ο Γιάννης και ο Κώστας.

Ο Αντώνης Ντούρος, εµπνευστής και δηµιουργός του γνωστού Chevalier µέσα στο Κάστρο, είναι ένας νέος άνθρωπος που δραστηριοποιείται επιχειρηµατικά στην πόλη του, κάνοντας το όνειρό του πραγµατικότητα… Εµείς τον ρωτήσαµε τι συµβαίνει στο Κάστρο και τι θα µπορούσε να γίνει για την περαιτέρω τουριστική ανάδειξή του:

«Το Κάστρο είναι το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και µοιάζει να είναι ένα µικρό χωριό ενταγµένο µέσα σε µια ανεπτυγµένη πόλη. Παλιότερα υπήρχαν φούρνος, καφέ, ζαχαροπλαστείο, που όµως έκλεισαν, κυρίως διότι δεν έτυχαν της κατάλληλης στήριξης από την τοπική κοινωνία».
Η προσωπική του εµπειρία καταδεικνύει τη δυσκολία της γένεσης νέων επιχειρήσεων µέσα στο Κάστρο. Ο ίδιος λέει: «Θα  ήταν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας να αναπτυχθούν διαφόρων ειδών επιχειρήσεις, όπως χώροι εστίασης και καταστήµατα µε είδη λαϊκής τέχνης ή µε παραδοσιακά προϊόντα. Φυσικά, µε την προϋπόθεση οι επιχειρήσεις αυτές να σέβονται απόλυτα το περιβάλλον και την ιστορικότητα της περιοχής».
Ο Αντώνης αναφέρει: «Η περιοχή του Κάστρου θα µπορούσε και θα ήταν καλό να αναπτυχθεί περαιτέρω στον τοµέα του τουρισµού, µε τη βοήθεια φυσικά του δήµου και των αρµόδιων αρχών». Και συµπληρώνει: «Είναι πολύ σηµαντικό να µπορούµε να εξυπηρετήσουµε τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς η φιλοξενία µας είναι κάτι για το οποίο φηµιζόµαστε».
Πώς εκείνος αποφάσισε να κάνει τη δική του επιχείρηση µέσα στο Κάστρο;
«Ήθελα να είναι µέσα και ταυτόχρονα “έξω” από την πόλη. Εδώ βρήκα αυτή την ευκαιρία. Ήθελα να προσφέρω ένα περιβάλλον που κάποιος να µπορεί να χαλαρώσει και να ξεφύγει από την καθηµερινότητα και τα άγχη του. O κόσµος –ντόπιοι και επισκέπτες– µε στήριξαν και µε στηρίζουν πολύ και αυτό είναι που µε χαροποιεί, ώστε να µπορώ να τους εξυπηρετώ µε χαµόγελο».
Άλλωστε, επισηµαίνει ότι η πόλη των Ιωαννίνων είναι ζωντανή. Έχει αναπτυχθεί πολύ και αναπτύσσεται συνεχώς, γεγονός που ευνοεί την άνθηση νέων επιχειρήσεων και του υγιούς ανταγωνισµού, ιδιαίτερα στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου, το Κάστρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ