Πόλεις με μεσαιωνικά τείχη, που έγραψαν ιστορία, τράβηξαν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων του CNN που δημιούργησαν ένα μεγάλο και πλήρες αφιέρωμα.

Στη λίστα με τα 100 αυτά μέρη, μεταξύ των οποίων  η πόλη Πινγκιάο στην Κίνα, η Καρκασόν στη Γαλλία, η ιστορική βόρεια αγγλική πόλη Γιορκ, το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, η Σιάν στην Κίνα, η πόλη της Όμπιδου στην Πορτογαλία, το Κεμπέκ του Καναδά, το Ταρουντάντ στο Μαρόκο, συγκαταλέγεται και μία ελληνική πόλη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστράς

- Advertisement -

Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς, ήταν μία οχυρωμένη ελληνική πόλη και πρώην δήμος στη Λακωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστράς

Πρωτεύουσα του βυζαντινού Δεσποτάτου του Μυστρά, τον 14ο και 15ο αιώνα, βιώνοντας μία περίοδο ευημερίας και πολιτιστικής άνθησης, παρέμεινε κατοικημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, όταν εσφαλμένα θεωρήθηκε από τους δυτικούς ταξιδιώτες ότι ήταν η αρχαία Σπάρτη. Τη δεκαετία του 1830, εγκαταλείφθηκε και χτίστηκε η νέα πόλη της Σπάρτης, περίπου 8 χιλιόμετρα ανατολικά.

17 ελληνικές εκδρομές με σφραγίδα… UNESCO!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστράς

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστράς

Σήμερα, στο ταξίδι προς την Πελοπόννησο, θα αναγνωρίσετε τη βυζαντινή καστροπολιτεία, θα ξεχωρίσετε τα τείχη, τους τρούλους, και θα εντυπωσιαστείτε από την εγκαταλελειμμένη πλέον πόλη που αποτελεί έναν θησαυρό για όσους αγαπούν την ιστορία.

Μυστράς: Το τελευταίο προπύργιο…

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστράς

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, που από το 1989 με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Unesco, ο Μυστράς εγγράφηκε ως πολιτιστικό αγαθό στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

πηγή:reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ