Ένα πρωτάκουστο κατασκευαστικό εγχείρημα θεμελιώνεται σε ξενοδοχείο – ουρανοξύστη στο Ντουμπάι. Μέσα στο υπό κατασκευή υπερπολυτελές Rosemont Hotel and Residences Dubai, επιχειρείται η ενσωμάτωση ενός τεχνητού «τροπικού δάσους» έκτασης 7 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

«Επιθυμία των πελατών μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό προορισμό για την πόλη του Ντουμπάι που σχεδόν θα αποτελεί “ξεχωριστό προορισμό και από το ίδιο το Ντουμπάι”, ικανοποιώντας κάθε πιθανή ανάγκη και παρέχοντας κάθε δυνατή πολυτέλεια», εξηγεί ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της εταιρείας ZAS Architects, Dij Armin.

«Επειδή η τοποθεσία του ξενοδοχείου δεν είναι παραλιακή, επιδιώξαμε να υποστηρίξουμε μία, διαφορετικού τύπου, εξωτερική δραστηριότητα…εντός, ενσωματώνοντας το τροπικό δάσος», συνεχίζει ο Αρμίν.

«Το τοπίο του δάσους είναι όσο το δυνατόν πιο πιστό στο αντίστοιχο φυσικό περιβάλλον: μονοπάτια, ρυάκια, καταρράκτες, βραχώδεις μίνι-ακτές αλλά και μία, πιο σύγχρονη, καφετέρια της βροχής!», προσθέτει ο Αρμίν, αποκαλύπτοντας πως οι λεπτομέρειες του τοπίου είναι εμπνευσμένες από τους βάλτους της προϊστορικής εποχής των δεινοσαύρων.

Η τεχνολογική πρόοδος επιτρέπει στους μηχανικούς τη δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος τεχνητής βροχής που δημιουργεί μία «ολοκληρωτική εμπειρία 360 μοιρών» για τον επισκέπτη. Ένα προηγμένο σύστημα αισθητήρων θα ελέγχει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι επισκέπτες ώστε να «κόβουν» τη ροή νερού σε αυτά τα σημεία, εξασφαλίζοντας μία «στεγνή βόλτα στη βροχή».

Διαβάστε ακόμα:  Lufthansa: Το 99% των καλοκαιρινών πτήσεων θα πραγματοποιηθούν κανονικά

Το «δάσος» θα είναι προσβάσιμο τόσο στους ενοίκους όσο και στους απλούς «φυσιολάτρες επισκέπτες».

Στη μέση του ουρανοξύστη, μία κυκλική πισίνα με διαφανή, γυάλινο πυθμένα θα καταλαμβάνει τόσο το εσωτερικό όσο και τα “μπαλκόνια” του 26ου ορόφου.

ou1

Το ξενοδοχείο, 53 ορόφων, θα έχει τρία εστιατόρια διαφορετικής κουζίνας, δύο μπαρ, μία καφετέρια και φυσικά θα περιλαμβάνει και τις «συνηθισμένες πολυτέλειες» των σπα, του γυμναστηρίου και των γηπέδων τένις.

Όλα τα δωμάτια θα ελέγχονται πλήρως μέσω μίας ειδικής εφαρμογής στο smartphone του εκάστοτε ένοικου, ενώ όλα τα δωμάτια είναι έτσι προσανατολισμένα ώστε να διαθέτουν θέα στον Κόλπο.

 

ou2

Το ξενοδοχείο, που θα περιλαμβάνει 448 δωμάτια και 280 διαμερίσματα, θα ανοίξει τις πόρτες του στα μέσα του 2018.

ou3

Πηγή: www.msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ