Από την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])
fb-icon instagram

Δεν υπήρχε περίπτωση να το βρω, αν δεν έψαχνα από περιέργεια που θα μπορούσα να φάω στην Αθήνα αυθεντική σιτσιλιάνικη κουζίνα! Βλέπετε εκείνο το Erasmus πριν χρόνια στην Κατάνια της Σικελίας μου άφησε όχι μόνο πολλές όμορφες αναμνήσεις, αλλά και μια ιδιαίτερη αδυναμία στην πεντανόστιμη κουζίνα αυτού του τόπου που δεν αγαπά ιδιαίτερα το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τα πολλά λιπαρά!

Διαβάστε ακόμα: Προσφορά – 1.600 εισιτήρια για Πάσχα στο Λονδίνο μόνο με 9,90€ και από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη

Εννέα χρόνια βρίσκεται το Cosca σε αυτό το σημείο και εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα ακούσει ποτέ!


Έτσι κάπως βρέθηκα Πέμπτη βραδάκι στο αυτοκίνητο με σύμβουλό μου το gps και κατεύθυνση Κουκάκι! Κι εκεί κάπου χωμένο, στην πλατεία Ελπίδος, σε απόστση αναπνοής από τον λόφο του Φιλοπάππου εντόπισα το…”μαφιόζικο” στέκι. Το Cosca, (σημαίνει η καρδιά της αγκινάρας, αλλά οι Ιταλοί τη χρησιμοποιούν μεταφορικά όταν αναφέρονται στον πυρήνα μικρής μαφιόζικης παρέας) είναι ένα προσεγμένο εστιατόριο (η αυλή του το καλοκαίρι πρέπει να είναι super) ντυμένο στα κόκκινα, άνετο και φιλικό και ταυτόχρονα τόσο cozy και γουστόζικο! Στον τοίχο αυτό που κεντρίζει την προσοχή είναι η ζωγραφιά που αποτυπώνει όλη τη ζωή της Σικελίας.. Από το ηφαίστειο της Έτνας και το αρχαίο θέατρο των Συρακουσών μέχρι τους ψαράδες, τους μαφιόζους, τις καθημερινές συνήθειες…
Πόσες αναμνήσεις…


Όσο για το φαγητό; Εδώ σερβίρει αυθεντικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας με ιδιαίτερες επιρροές από τη Σικελία.
Η μικρή κάρτα άνοιξε μπροστά μου, ωστόσο δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από τον μαυροπίνακα με πιάτα ημέρας που απ΄ότι φάνηκε στη συνέχεια κέρδισε στα σημεία… Γιατί πώς να το κάνουμε, αυτή η αγαπημένη σπεσιαλιτέ penne alla norma, από τις πιο κλασικές συνταγές που είχα δοκιμάσει τότε στην Κατάνια, μου ξύπνησε μνήμες παλιές… Αλλά και οι καραμέλες με την gorgonzola που δοκίμασα ήταν εξαιρετικές! Μια πληθωρικη σαλάτα (αυτή με την αγκινάρα) αλλά και λαχταριστά ιταλικά ορεκτικά συνόδευσαν το δείπνο μου!

Κι εκεί που ήρθε η έκπληξη ήταν στο επιδόρπιο! Θα τολμήσω να πω ότι ήταν ένα από τα πιο νόστιμα τιραμισού που έχω φάει στη ζωή μου! (βάζοντας μέσα και τα χρόνια μου στην Ιταλία)
Όσο για τις τιμές, θα τις χαρακτήριζα value for money, δεδομένης της ποσότητας και της ποιότητας!
Θα επανέλθω σύντομα για να δομιμάσω και το υπόλοιπο μενού!

Διαβάστε ακόμα: Μπήκαμε πρώτοι στις ολοκαίνουριες σουίτες του Andronis στου Ψυρρή

Tip: Όσο για τους λάτρεις της πίτσας, να ξέρετε ότι έχει μόνο μια, κλασική με ρόκα, παρμεζάνα και μπρεζάολα και φυσικά χειροποίητο ζυμάρι!

Ανοιχτά Τρ.- Σαβ. 19:00-00:30.

Διεύθυνση: Πραμάντων 10, Κουκάκι

Τηλέφωνο : 2109210229

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ