Τα νησιά της Χαβάης είναι γεμάτα με κάθε είδους ηφαιστειακά θαύματα – από τις καλντέρες των ενεργών ηφαιστείων μέχρι τους πυριγενείς σωλήνες λάβας που δημιουργούνται από τις εκρήξεις.

Ωστόσο, ένα ηφαιστειακό χαρακτηριστικό που ίσως δεν έχετε ακούσει είναι ένας περίεργος γεωλογικός σχηματισμός γνωστός ως “δέντρα λάβας”.

Εκπληκτικό! Υπάρχουν κάποια νησιά που μπροστά τους ωχριά και η Χαβάη! Μάντεψε πού…

perierga.gr - Τα παράξενα δέντρα λάβας στη Χαβάη!

Αυτές οι περίεργες στήλες σχηματίζονται όταν η λάβα περνά μέσα από ένα δάσος. Η ξαφνική επαφή της με τον κορμό ενός δέντρου επιτρέπει σε ένα λεπτό στρώμα λάβας να κρυώσει γύρω του. Στη συνέχεια, και αφού φύγει η περισσότερη λάβα, ακολουθώντας τον δρόμο της, παραμένει η “παγωμένη” λάβα γύρω από τον κορμό.

Διαβάστε ακόμα:  Η πολύχρωμη αυτή πόλη της Πολωνίας μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού...

perierga.gr - Τα παράξενα δέντρα λάβας στη Χαβάη!

Μερικές φορές ο σκελετός του δέντρου μένει στο εσωτερικό της λάβας για πολλά χρόνια, ενώ σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις τα δέντρα επιβιώνουν και συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Ωστόσο, το πιο συνηθισμένο είναι το δέντρο να καεί από τη λάβα και να παραμείνει σαν ένα ξερό όρθιο κούτσουρο. Αυτά τα απολιθώματα κοσμούν διάφορα σημεία στη Χαβάη, με το Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Lava Trees να διαθέτει τα καλύτερα παραδείγματα, που σχηματίστηκαν το 1790.

Ο καλύτερος οδηγός για να περιηγηθείτε στον επίγειο παράδεισο της Χαβάης!

perierga.gr - Τα παράξενα δέντρα λάβας στη Χαβάη!

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ