Δείτε, εδώ, την μοναδική Μονή των Καπουτσίνων στην Σύρο με τις μυστικές κρύπτες

Δεν γίνεται να βρεθείς στην Σύρο και να μην κάνεις την βόλτα σου στην Άνω Σύρο με τα σοκάκια της, τα ιδιαίτερα σπιτάκια αλλά και τα πολλά αξιοθέατα!

Τα παλιά χρόνια, στην Άνω Σύρο βρισκόταν το Κάστρο του νησιού, με μύθους και ιστορίες να παραμένουν ζωντανοί στο πέρασμα των καιρών. Χτισμένη πάνω σε λόφο, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, ή αλλιώς τον Σαν Τζώρτζη, στην κορυφή του, αποτελεί μεσαιωνικό οικισμό που έως και σήμερα κατοικείται κυρίως από καθολικούς.

Μερικά από τα βασικά αξιοθέατα του οικισμού είναι η Μονή των Καπουτσίνων με την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1635 από τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΓ’ της Γαλλίας και σήμερα δεν έχει μοναχούς, παρά μόνο τον Ηγούμενο. Αυτά τα μοναστήρια έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη θρησκευτική και κοινωνική ζωή των κατοίκων, κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας, καθώς συνήθιζαν να αποδίδουν δικαιοσύνη και ίδρυσαν σχολεία και νοσοκομεία.

Διαβάστε ακόμαΟ μυστικός παράδεισος της Χαλκιδικής αποκαλύπτεται με αυτό το μοναδικό video

Κοντά στη μονή των Ιησουιτών έχει κτιστεί η Μονή των Καπουτσίνων, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην θρησκευτική και κοινωνική ζωή της συνοικίας. Κάτω από το ναό υπάρχουν κρύπτες στις οποίες κατέφευγαν οι άνθρωποι όταν γίνονταν επιδρομές πειρατών. Παλιές αναφορές έλεγαν ότι ο Τούρκος Καδής που τυχόν βρισκόταν στην Σύρο, έτρεχε να κρυφτεί στη Μονή των Καπουτσίνων κάθε φορά που εμφανιζόταν πειρατικό καράβι στον ορίζοντα. Από το 1896 και μετά οι κρύπτες αυτές φιλοξένησαν οστά και επιτύμβιες πλάκες παλαιών απανωσυριανών οικογενειών.

Info: Μετά την ξενάγηση καθίστε σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια, για να απολαύσετε μεζέδες, κρασί και ρεμπέτικο τραγούδι.

Διαβάστε ακόμαΠάτμος: Παραδοθείτε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του νησιού της Αποκάλυψης

Πηγή: mygreekholiday.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ