Δείτε ένα θαύμα της φύσης στην καρδιά... της Χαλκιδικής! (video)
- Advertisement -

Είναι ένας από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς κατά την θερινή περίοδο. Αυτό το video όμως έρχεται να μας αποδείξει ότι η Χαλκιδική αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση και για τους επισκέπτες του χειμώνα.

Επιλέξαμε ως παράδειγμα δύο μαγευτικούς καταρράκτες στον δήμο Αρναίας και, συγκεκριμένα, κοντά στα ορεινά χωριά της Βαρβάρας και της Ολυμπιάδας, στην τοποθεσία Κηπουρίστρα-Νεροπρίονο.

Δείτε ένα θαύμα της φύσης στην καρδιά... της Χαλκιδικής! (video)

Κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση, οι δύο καταρράκτες περιστοιχίζονται από ίταμους, σκλήθρα, φλαμουριές, οξιές και άγριες φουντουκιές, καθώς και βράχια με έντονα χρώματα, τα οποία σχημάτιζούν ένα είδος πύλης.

Το σημείο ονομαζόταν «του Αγγελούση», ενώ το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας. O πρώτος καταρράκτης είναι ορατός από ψηλά, ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι. Περπατήστε προς τους καταρράκτες σε μία σύντομη διαδρομή των 10′ περίπου και διασχίστε τα μικρά ξύλινα γεφυράκια. Ο τόπος είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: mygreekholiday.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ