Η L’ Eixample είναι…

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

- Advertisement -

Μία από τις πρώτες και πιο ιστορικές γειτονιές της Βαρκελώνης, χτισμένη τον 19ο αιώνα, όταν έπεσαν τα τείχη της παλιάς πόλης έξω από τα μεσαιωνικά σύνορά της πνευματικό τέκνο του καινοτόμου μηχανικού Ildefons Cerdà. Εκείνος ουσιαστικά οραματίστηκε, σχεδίασε και δημιούργησε την επέκταση της πόλης, ενώ εμπνεύστηκε και καθιέρωσε την έννοια του urbanización (αστικοποίηση). Η Eixample (που στα καταλανικά σημαίνει «επέκταση» ή «διεύρυνση») αποτελεί δείγμα της αστικής αρχιτεκτονικής με βιομηχανικό προσανατολισμό και πληθωρικά art nouveau σπίτια και διαμερίσματα, με την Plaça Catalunya στη δεξιά πλευρά της να είναι ισχυρό επίκεντρο κάθε ενδιαφέροντος. Η ανάπτυξη της περιοχής συνέπεσε με το κίνημα του μοντερνισμού για αυτό εδώ θα δείτε αρκετά από τα περίφημα κτήρια του Gaudi (διάσημος Καταλανός αρχιτέκτονας) όπως το Casa Batllóτο και το ημιτελές αριστούργημα Sagrada Familia, ενώ η λεωφόρος Passeig de Gràcia μοιάζει με «βιτρίνα» σπουδαίων κτισμάτων του καλλιτεχνικού αυτού ρεύματος. Παρ’ όλα αυτά, η κομψή L’ Eixample απευθύνεται περισσότερο σε τουρίστες που αναζητούν στις διακοπές τους το luxurious στοιχείο, τις ακριβές αγορές, τη high end διασκέδαση και τα trendy spots. Είναι εμπορικός κόμβος, που φιλοξενεί τα περισσότερα από τα γνωστά brand shops και boutiques αλλά και designer chains της πόλης και αυτό θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή αντικρίζοντας τους καλοντυμένους κατοίκους της. Παράλληλα αποδεικνύει ότι είναι ένα επιτυχημένο mix & match όλων των παραπάνω με εντυπωσιακά cocktail lounges, εστιατόρια, αλλά και τη θορυβώδη gay σκηνή Gaixample.

Οι προτάσεις μας για τη διαμονή σας:

Cotton House Hotel

Σε καταπληκτικό location, με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, ξεχωρίζει για τους χαρακτηριστικούς design χώρους του και τα έπιπλα-αντίκες, καθώς και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Από €239 (Gran Via de les Corts Catalanes 670, tel. +34 93 4505045, www.hotelcottonhouse.com).

Mandarin Oriental Barcelona

Για high end υπηρεσίες και elegant περιβάλλον επιλέξτε το Mandarin στην καρδιά του Eixample. Από €445 (Passeig de Gràcia 38-40, tel. +34 93 1518888, www.mandarinoriental.com).

Anakena House

Καλαίσθητο και κομψό ξενοδοχείο με δωμάτια που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των τυπικών κτηρίων της Eixample, ψηλά ταβάνια, μεγάλα παράθυρα και, μάλιστα, με value for money φιλοσοφία. Από €140 (Carrer del Consell de Cent 276, tel. +34 93 4673615, www.anakenahouse.com).

Διαβάστε περισσότερα στο επόμενο Icons Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ