Ποιος δε θέλει να έχει ένα σπίτι καθαρό, με όμορφη μυρωδιά και ειδικά στους χώρους εκείνους που συνήθως μαζεύονται τα πιο πολλά και επικίνδυνα μικρόβια.

- Advertisement -

Και επειδή δε γίνεται συνέχεια να έχετε καθαριστές που θα σας παρέχουν αυτήν την υπηρεσία, θα πρέπει να μάθετε ορισμένες εναλλακτικές ώστε να είστε καλλυμένοι και να μην εξαρτάστε συνεχώς από επαγγελματίες του είδους.

Διαβάστε παρακάτω για τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο ο οποίος θα σας βοηθήσει να έχετε ένα μπάνιο πιο καθαρό και ασφαλές.

2018: Αυτές οι 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφθούν όλοι!

Αυτό που θα χρειαστείτε για να απομακρύνετε τη βρωμιά από την τουαλέτα σας, είναι ξύδι και μαγειρική σόδα ή ιωδιούχο διάλυμα.

Ιταλία : Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε Covid free κουκλίστικο χωριό!

Ζεστένετε ένα φλυτζάνι ξύδι στους 40 βαθμούς Κελσίου και μετά προσθέτετε μια κουταλιά του γλυκού σόδα ή ιωδιούχο διάλυμα. Έπειτα θα ρίξετε το διάλυμα στη δεξαμενή για το καζανάκι και θα το αφήσετε για κάποιες ώρες. Καλύτερα να κάνετε τη διαδικασία βράδυ, ώστε να μείνει αρκετά και να καθαρίσει πιο βαθιά την περιοχή. Για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα, θα πρέπει να επαναλάβετε τακτικά.

Olymnpic Air: Η προσφορά που σπάει ταμεία!Αεροπορικά μόνο από 19€ για δεκάδες πανέμορφους προορισμούς της Ελλάδας!

Χρήση χωρίς σόδα/ιωδιούχο διάλυμα:

Αδειάστε τη δεξαμενή για το καζανάκι και κλείστε την παροχή του νερού. Σκουπίστε την εσωτερική της επιφάνεια και στη συνέχεια απλώστε ένα πανί ποτισμένο με ξύδι στη βρώμικη περιοχή. Μετά από 2-6 ώρες καθαρίστε την περιοχή με ένα σφουγγάρι. Κατά προτίμηση όχι μεταλλικό.

Airbnb: Ποιο είναι το μέλλον της μεγαλύτερης πλατφόρμας καταλυμάτων σύμφωνα με το New York Times

Οι καθαριστικές ιδιότητες του ξυδιού:

  • Διαλύει τα άλατα
  • Καθαρίζει τα μεταλλικά μέρη από τη σκουριά
  • Καθώς εξατμίζεται, μαζί του διώχνει τις δυσάρεστες οσμές

Plus

Αν καταναλώνετε ξύδι στα φαγητά…

  • Διαλύει τις πέτρες στα νεφρά
  • Εξωντώνει τα βακτήρια που προκαλούν εντερικές δυσλειτουργίες, όπως το Shigella και E.Coli

Πηγή: E-Daily.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ