Το οικόπεδο ανήκει στο νότιο τμήμα της νήσου των Κυθήρων και έχει έκταση 10 στρεμμάτων. Η κλίση του και οι πανοραμικές του θέες προς την θάλασσα και το Κάστρο της Χώρας, αποτέλεσαν τους οδηγούς της ανάπτυξης της κατοικίας.

Η κατοικία, εμβαδού 132 Μ2, αποτελεί την ημιμόνιμη διαμονή τριμελούς οικογένειας. Η σύνθεση αναζήτησε παιχνίδι ογκοπλασίας που να ανοίγεται, στο φυσικό ανάγλυφο του νησιού και να γίνει ταυτόχρονα το «όνειρο» της διαμονής των ενοίκων της.

Κύθηρα

Έχεις μικρή κρεβατοκάμαρα; Δες 20 σούπερ tips που θα την κάνουν παραμυθένια! (Photos)

Κύθηρα

Κύθηρα

Το ακίνητο ακολούθησε τους άξονες Ανατολής – Δύσης ενώ προστατεύεται από το βουνό που εκτείνεται στα βόρεια. Η καταλυτική παρουσία της θάλασσας στο Νότο, υπογράμμισε το άνοιγμα των χώρων της κατοικίας προς αυτήν.

Πρόκειται για επιμήκη παράθεση λειτουργιών, με διακριτούς χώρους στάσης, ύπνου και εστίασης. Η σύνθεση τονίζεται από ξύλινες πέργκολες που στεγάζουν την υπαίθρια παραμονή, κατά μήκος πάντα των αξόνων ανάπτυξης.

Ο κύριος χώρος του καθιστικού στεγάζεται από κυλινδρικό θόλο – μνήμη της κυθηραϊκής αρχιτεκτονικής, ενώ οι λοιποί χώροι από ανισοϋψή δώματα, που οργανώνουν και υπογραμμίζουν την σύνθεση των όγκων της κατοικίας.

ΚύθηραΚύθηρα

Κύθηρα

Η όλη επέμβαση έγινε στην υψηλότερη στάθμη του οικοπέδου, αφήνοντας την υπόλοιπη έκταση να παραμείνει στην φυσική της εικόνα με την πανίδα της νησιώτικης εξοχής. Μικρή κολυμβητική δεξαμενή, έχει διαμορφωθεί στο δυτικό όριο της κατοικίας, που στρέφει το βλέμμα στη Δύση, όπου κυριαρχεί ο όγκος του Κάστρου.

Ο φέρων οργανισμός είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και η αρμολογημένη λιθοδομή από τοπική πέτρα. Τα επιχρίσματα είναι πατητά λευκά. Στις χαμηλότερες στάθμες του οικοπέδου, δημιουργήθηκε μια επαλληλία από λιθοδομές, που συγκρατούν τις υψομετρικές διαφορές των επιπέδων, ενώ αποτελούν τις βάσεις των λευκών γραμμών της κατοικίας.

Το πιο γεωμετρικό σπίτι στην Ελλάδα είναι ένα μικρό παλατάκι!Που βρίσκεται;(photos)

ΚύθηραΚύθηρα
ΚύθηραΚύθηρα

Κύθηρα

 

Κύθηρα

Κύθηρα

 

Κύθηρα

 

πηγή:mononews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ