Μετά τη βαλίτσα το δεύτερο πιο απαραίτητο που χρειάζεστε για το ταξίδι σας είναι ένα smartphone. Την ίδια στιγμή που η τεχνολογία μας έχει περικυκλώσει κι αγωνιούμε να βρούμε τον τρόπο να τη χειριστούμε, την αμέσως επόμενη μας λύνει τα χέρια με τις τόσες δυνατότητες που έχουμε απλά και μόνο χρησιμοποιώντας έξυπνα το κινητό μας!

Έχετε προγραμματισμένο κάποιο επαγγελματικό ταξίδι, σχεδιάζετε μια εκδρομή ή διακοπές σε εξωτικά μέρη; Σε όποια από αυτές τις περιπτώσεις κι αν ανήκετε το κινητό σας μπορεί να λειτουργήσει ως ο πιο πιστός και έγκυρος ξεναγός. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε εφαρμογές-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε στο ταξίδι σας.

Κι αφού κάναμε την έρευνα μας, σας προτείνουμε τις καλύτερες ταξιδιωτικές εφαρμογές που πρέπει να υπάρχουν στο smartphone σας:

Google Earth
Η πρώτη και κυριότερη εφαρμογή που θα χρειαστείτε είναι φυσικά οι χάρτες. Το Google Earth είναι μια εξαιρετική εφαρμογή βασισμένη στην υπηρεσία Google Maps. Το Google Earth βασίζεται σε τρισδιάστατους χάρτες οι οποίοι μπορούν να δείξουν σε τρισδιάστατη μορφή ακόμα και κτίρια ή κατασκευές. Με ένα πέρασμα του χεριού σας μπορείτε να γυρίζετε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα απ όπου κι αν βρίσκεστε.

15 παραλίες που κάθε Έλληνας πρέπει να επισκεφθεί στην ζωή του! (photos)

Εκδότης:Google Inc. Κόστος:Δωρεάν

Talk Translate
Επειδή όπως να έχει θα χρειαστεί με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσετε η εφαρμογή Talk Translate θα σας βοηθήσει να καταλαβαίνετε τι σας λένε, καθώς μπορεί να μεταφράσει 36 γλώσσες. Η φωνητική αναγνώριση είναι διαθέσιμη σε 12 γλώσσες.

Εκδότης:SoosApps Κόστος:Δωρεάν

Skyscanner
Με το Skyscanner app έχετε την ευκολία της αναζήτησης και σύγκρισης εκατομμύρια πτήσεων  από εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο – χαμηλού κόστους και προγραμματισμένες για να βρείτε τις ιδανικές πτήσεις στη φθηνότερη τιμή.

Εκδότης:
Skyscanner Ltd, Κόστος:Δωρεάν

trivago – The Hotel Search
H εφαρμογή της trivago θα σας εξασφαλίσει τον ιδανικό ξενοδοχείο για τις ανάγκες σας στην καλύτερη τιμή. Με αναζήτηση πάνω από 700.000 ξενοδοχείων σε πάνω από 200 ιστοσελίδες κρατήσεων. Με την εγκατάσταση της εφαρμογής έχετε στη διάθεση σας 82 εκατομμύρια χρήσιμες κριτικές ξενοδοχείων, 14 εκατομμύρια φωτογραφίες ξενοδοχείων, πολλαπλά φίλτρα, αναζήτηση στην τρέχουσα τοποθεσία σας για να βρείτε αυτό ακριβώς που ψάχνατε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Εκδότης:trivago, Κόστος:Δωρεάν

Τάσος Δούσης: Με την εμπειρία εκατοντάδων κρατήσεων ξενοδοχείων σας δίνω 10 συμβουλές και tips για να μην την πατήσετε!

Skype WiFi

Mε την εφαρμογή αυτή μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια σημεία ασύρματης πρόσβασης παγκοσμίως, και χρεώνεστε μόνο τα λεπτά που χρησιμοποιείτε με την πίστωση Skype. Η εφαρμογή αυτή θα σας λύσει τα χέρια, ειδικά αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Εκδότης:Skype, Κόστος:Δωρεάν

minube
Η εφαρμογή minube δημιουργήθηκε και ανανεώνετε από ένα πλήθος ταξιδιωτών. Είναι διαθέσιμη και χωρίς σύνδεση, σε πολλές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά). Η Minube είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για ταξίδια που αποτελείται από  ταξιδιώτες  που ενώνονται από το πάθος του ταξιδιού και μοιράζονται τα αγαπημένα τους μέρη στο κόσμου. Είναι ένας ευρύς οδηγός από ταξιδιώτες προς ταξιδιώτες που θα σας εμπνεύσει με τις πάντα ενημερωμένες προτάσεις και συστάσεις για το τι να δείτε, που να φάτε, που να κοιμηθείτε.

Εκδότης:minube.com, Κόστος:Δωρεάν

TripIt Travel Organizer
Οργανώστε το ταξίδι σας απλά κι εύκολα με την εφαρμογή TripIt® της Concur.  Απλά δώστε το e-mail επιβεβαίωσης στο [email protected] και η  TripIt αυτόματα δημιουργεί ένα λεπτομερή καθημερινό  οδηγό για κάθε ταξίδι. Δεν έχετε παρά να δώσετε τα απαραίτητα στοιχεία οπως ξενοδοχείο, αεροπλάνο, εστιατόριο κτλ.

Εκδότης:TripIt, Inc Κόστος: Δωρεάν

Η πιο νόστιμη «κρυμμένη» αυλή στα Ιωάννινα λέει… Say Yes!

ICE (In Case of Emegercy)
Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας όσο ταξιδεύετε αλλά επειδή κανείς δε θα ήθελε να βρεθεί σε περίπτωση ανάγκης και να μην έχει τα κατάλληλα τηλέφωνα, εγκαταστήσετε αυτήν την ζωτικής σημασίας εφαρμογή.

Αποθηκεύει σημαντικές πληροφορίες για να σας βοηθήσουν αυτοί που θα καταφθάσουν πρώτοι ή το νοσηλευτικό προσωπικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης:

+ Λίστα ατόμων που μπορούν να καλέσουν — κλήση κατευθείαν από την εφαρμογή
+ Πληροφορίες Ασφάλισης
+ Ονόματα και τηλέφωνα Γιατρών — κλήση κατευθείαν από την εφαρμογή
+ Αλλεργίες
+ Ιατρικές Παθήσεις
+ Φαρμακευτική Αγωγή
+ Οποιεσδήποτε ειδικές οδηγίες ή άλλες πληροφορίες που θέλετε να παρέχετε.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο με μοτίβο/pin/κωδικό. Το Κλείδωμα οθόνης του ICE περιλαμβάνει ένα προαιρετικό «σε περίπτωση εύρεσης» μήνυμα, σε περίπτωση που χάσατε το τηλέφωνό σας.

Προαιρετική επιλογή αποστολή με email των πληροφοριών σας (π.χ. στον γιατρό σας).

Εκδότης: nattayb Κόστος: Δωρεάν

Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: Απολαύστε τον μικρό «παράδεισο»… από ψηλά! (video)
Επόμενο άρθροΤο νησί του Ιβάν του Τρομερού! Ένα πανέμορφο μνημείο της UNESCO! (photos)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ