Η ζωή στο εξωτερικό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να βελτιώσεις τις γνώσεις σου και να ανοίξεις τους ορίζοντές σου. Μπορεί όμως να αποτελέσει και μια καλή ευκαιρία να καταφέρεις το ακατόρθωτο: να αποταμιεύσεις για το μέλλον σου. 

Κάθε χρόνο, η HSBC πραγματοποιεί έρευνες με την συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων του εξωτερικού σε περισσότερες από 190 χώρες προκειμένου να αξιολογήσει τις καλύτερες χώρες για τους ξένους που αναζητούν να κάνουν καριέρα. Η έρευνα του 2018 έλαβε υπόψη της τρεις παράγοντες: το οικονομικό, την εμπειρία και την οικογένεια. Στην λίστα που ακολουθεί συμπεριλαμβάνονται οι καλύτερες χώρες, με γνώμονα το οικονομικό, που είναι καλύτερες για να κάνεις καριέρα.

- Advertisement -

5+1 ρομαντικοί προορισμοί για να ανανεώσετε τον γάμο σας και να ξαναερωτευτείτε! (photos)

ΒΙΕΤΝΑΜ
Το Βιετνάμ προσφέρει ευκαιρίες στον κατασκευαστικό τομέα και στον τουρισμό. Οι μισθοί δεν είναι βέβαια τόσο υψηλοί όσο σε άλλες χώρες αλλά το κόστος διαβίωσης είναι πολύ χαμηλό.

ΙΝΔΙΑ
Η αναδυόμενη αγορά της Ινδίας έχει αυξημένες ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικά στους τομείς των υπολογιστών, των οικονομικών υπηρεσιών, της φαρμακευτικής έρευνας και των τηλεπικοινωνιών. Επίσης η Ινδία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό υψηλά αμειβόμενων εκπατρισμένων εργαζόμενων και οι μισθοί είναι πολύ ανταγωνιστικοί.

Ο Τάσος Δούσης σου προτείνει 5 γοητευτικά, low profile νησιά της Ελλάδας που αξίζει να εξερευνήσεις φέτος το καλοκαίρι! (photos)

ΚΑΤΑΡ
Η βιομηχανία πετρελαίου της χώρας προσελκύει εκπατρισμένους εργαζόμενους εδώ και χρόνια αλλά χάρη στις ενέργειες της κυβέρνησης οι θέσεις έχουν επεκταθεί πλέον και στις οικονομικές υπηρεσίες, τον τουρισμό, την υγεία και την εκπαίδευση. Οι μισθοί εξακολουθούν να είναι υψηλοί, αλλά τα δημοφιλή πακέτα αποδοχών αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις παρελθόν.

ΟΜΑΝ
Οι εκπατρισμένοι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν καλές ευκαιρίες στο Ομάν παρόλο που η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενισχύσει το δυναμικό της χώρας με ντόπια εργατικά χέρια. Οι μισθοί δεν είναι τόσο ελκυστικοί όσο σε άλλες χώρες του Κόλπου αλλά παρόλα αυτά οι πιθανότητες να κερδίσετε χρήματα εδώ είναι μεγαλύτερες από ότι σε κάποια δυτική χώρα.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Η Νέα Ζηλανδία προσελκύει επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και προσφέρει καλές ευκαιρίες στους εκπατρισμένους εργαζόμενους στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της υλοτομίας.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Η Αυστραλία έχει μια ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία που δίνει την ευκαιρία στους εκπατρισμένους να προοδεύσουν σε πολλούς τομείς. Η χώρα έχει καθιερώσει τον υψηλότερο κατώτατο ωρομίσθιο στα 18,29 δολάρια Αυστραλίας.

5 tips και μυστικά για τα αεροπλάνα που ξέρουν μόνο πιλότοι, αεροσυνοδοί και ο Τάσος Δούσης!

ΤΣΕΧΙΑ
Το υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της χώρας έχει προσέλκυσει μεγάλες εταιρείες στη χώρα. Πολλές από αυτές τις εταιρείες προσφέρουν υψηλούς μισθούς καθώς και πολλά προνόμια.

ΑΥΣΤΡΙΑ
Η Αυστρία προσφέρει καλές ευκαιρίες στον τραπεζικό και στον τουριστικό κλάδο. Οι μισθοί των ξένων εργαζόμενων είναι υψηλοί και ειδικά εκείνοι των ανώτερων στελεχών.

Ένα ελληνικό πιάτο ανάμεσα στα χειρότερα που δοκίμασε ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ! (video)

ΚΑΝΑΔΑΣ
Πέρα από τις ευκαιρίες που προσφέρει στον κλάδο της ενέργειας, ο Καναδάς έχει επεκταθεί και στους τομείς της οικονομίας, των ακινήτων και των τηλεπικοινωνιών. Οι μισθοί στον Καναδά είναι υψηλότεροι από εκείνους στις ΗΠΑ και ειδικά στους κλάδους της εξόρυξης και των τηλεπικοινωνιών.

ΣΟΥΗΔΙΑ
Οι καινοτόμες βιομηχανίες της χώρας προσελκύουν εκπατρισμένους από όλο τον κόσμο. Οι μισθοί είναι υψηλοί αλλά και το κόστος διαβίωσης επίσης.

ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ
Η ισχυρή οικονομία της χώρας προσφέρει καλές προοπτικές σε επίπεδο καριέρας στους τομείς της επεξεργασίας τροφίμων, στα χημικά, στα πετρέλαια και στο αέριο. Οι μισθοί είναι υψηλοί αλλά οι μετανάστες πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν δεξιότητες που δεν διαθέτει κανένας ντόπιος υποψήφιος.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Ο πληθυσμός της χώρας είναι μικρός, πράγμα που σημαίνει ότι η οικονομία βασίζεται στους εξειδικευμένους εκπατρισμένους εργαζόμενους. Είναι γεγονός ότι το 80% του εργατικού της δυναμικού αποτελείται από ξένους.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Η ταχύτατα ανερχόμενη οικονομία της Σιγκαπούρης προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες στους ξένους εργαζόμενους. Οι μισθοί είναι συνήθως υψηλοί, ειδικά στους τομείς της οικονομίας και του μάρκετινγκ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης προσφέρει σημαντικές δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης για τους εξειδικευμένους εκπατρισμένους εργαζόμενους. Οι μισθοί είναι υψηλοί, ειδικά στις ανώτατες θέσεις.

Οι 10 κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης που κάνουν πάταγο στο Instagram! Ποια βρίσκεται στην κορυφή; (photos)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Η οικονομία της Νορβηγίας προσφέρει άπειρες ευκαιρίες. Οι μισθοί είναι υψηλοί αλλά και το κόστος ζωής δεν πάει πίσω.

πηγή: msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ