Κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε ομορφιά την ίδια την φύση και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο.

Αφορούν μία παραλία στην Τασμανία, η οποία άρχισε να λάμπει με τον πιο απόκοσμο και μαγικό τρόπο, κάτι που φυσικά λάτρεψε το Instagram. Το υπέροχο μπλε χρώμα οφείλεται στο φαινόμενο της βιοφωταύγειας, το οποίο κάνει τα φύκια που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα να λάμπουν.

Η ονειρική παραλία της Ελλάδας που ανακαλύφθηκε καταλάθος

 

Η βιοφωταύγεια ή βιοφωτισμός (bioluminescence) παρουσιάζεται σε πολλές βιο-ομάδες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους όπως τα βακτήρια, οι μύκητες, οι πυγολαμπίδες (και άλλα κολεόπτερα) καθώς και σε διάφορους θαλάσσιους οργανισμούς. Στα φύκια- όταν το νερό γίνει πιο όξινο ή όταν τα κύματα επηρεάσουν την κυτταρική μεμβράνη τους- προκαλείται μια σειρά χημικών αντιδράσεων οι οποίες τελικά οδηγούν τους οργανισμούς αυτούς να φωσφορίζουν.

Σύμφωνα με το National Geographic, το φαινόμενο αυτό μπορεί να συμβάλει στην άμυνα των οργανισμών που ζουν στον βυθό ή και να τους βοηθήσει να φωτίσουν τον δρόμο καθώς αναζητούν τη λεία τους.

Ταξίδι στο όνειρο: 23 μοναδικοί προορισμοί που δεν γνωρίζατε καν πως υπάρχουν!

Ας αφήσουμε όμως τις επιστημονικές εξηγήσεις και ας θαυμάσουμε απλώς την μαγεία της φύσης!

Chasing the bioluminescence in Burnie tonite

A post shared by Beckybecbec (@beckybecbec) on

The night the magic blue waves came to the bay, I’m in love! 💙🌊

A post shared by Sarah Kubank (@sarah_the_explorer_76) on

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ