Ένα από τα αρκετά δημοφιλή μέρη στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η πλατεία Αυδή στον Κεραμεικό. Έγινε γνωστή από τότε που άνοιξε το φημισμένο καφέ Μπλε Παπαγάλος με τον κόσμο του να δίνει τον παρόν από το πρωί μέχρι το βράδυ τόσο μέσα στον προσεγμένο χώρο, όσο και στα τραπεζάκια του έξω στην πλατεία!

Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])

Όσο για το εγκατελειμμένο νεοκλασικό κτήριο ακριβώς δίπλα περνούσε όπως είναι φυσικό απαρατήρητο… Μέχρι πριν λίγους μήνες που αυτό το παλιό Αθηναϊκό σπίτι έδωσε τη θέση του στο προσεγμένο all day cafe bar Saorsa (σημαίνει ελευθερία στα Σκοτζέζικα)!

Γαστρονομική απόλαυση: 5 εστιατόρια στην Ελλάδα με αστέρια Μισελέν!

Διαβάστε ακόμα:  5 υπέροχες προτάσεις για μονοήμερη απόδραση δίπλα στην Αθήνα!

Kαι μπορεί το διατηρητέο κτήριο του 1852 με τα τραπεζάκια έξω να έδωσε μια επιπλέον ζωντάνια στην πλατεία, όμως αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι στο πίσω μέρος κρύβει μια υπέροχη εσωτερική αυλή από αυτές που που θυμίζουν αυλή παλιάς ελληνικής ταινίας! Ειδικά με φόντο τα ερειπωμένα σπιτάκια (εδώ όπως μας ενημέρωσε η ιδιοκτήτρια έμεναν μέχρι πρότινος) θα μπορούσε να είναι θεατρικό σκηνικό! Μια κρυμμένη μικρή όαση μέσα στην πόλη! Ανακαλύψτε την!

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο 6)

Γιατράκου 2 Τ. 2105235960

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ