Διαβάζοντας των τίτλο, πιθανόν να ταξιδεύετε ήδη στη Νέα Υόρκη. Όμως, η πόλη που φιλοξενεί τους περισσότερους διεθνείς οργανισμούς και το 40% των κατοίκων της είναι αλλοδαποί βρίσκεται στην Ευρώπη!

- Advertisement -

Η Γενεύη είναι ένας παράδεισος για τους ντόπιους και ταυτόχρονα προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο για εργασία, δίπλα στην όμορφη λίμνη της, με θέα στο Mont Blanc.

EXCW8N Aerial view of Geneva city in Switzerland

Αυτά είναι τα σπίτια που θα θέλαμε να ζούμε

Διεθνείς οργανισμοί – όπως ο Ερυθρός Σταυρός και τα Ηνωμένα Έθνη – χρησιμοποιούν σαν έδρα τη Γενεύη, επηρεάζοντας τα δημογραφικά της στοιχεία. Το  40% των κατοίκων προέρχεται από 187 διαφορετικές χώρες.

Παρά τις διεθνείς επιρροές, η Γενεύη εξακολουθεί να διατηρεί τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα και την ιστορία της. Τον 16ο αιώνα, ο Ιωάννης Καλβίνος, κορυφαίος προτεστάντης μεταρρυθμιστής, έδωσε πολλά από τα επαναστατικά κηρύγματα του εδώ. Ο Ερρίκος Ντυνάν βοήθησε στην ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύητο 1863 και αυτές οι ανθρωπιστικές ιδέες ενέπνευσαν την πρώτη Σύμβαση της Γενεύης το 1864.

Πώς μπορείτε να ταξιδέψετε;

Μπορείτε να φτάσετε σχεδόν από οπουδήποτε στην Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες, καθώς η Γενεύη διαθέτει το δικό της αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται μόλις 6 χιλιόμετρα βόρεια από το κέντρο της πόλης.

Η EasyJet, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους της Ευρώπης, χρησιμοποιεί τηΓενεύη ως κόμβο.

Οι γαλλικές πόλεις Λυών και Annecy, καθώς και η Ζυρίχη και η Βασιλεία στην Ελβετία, βρίσκονται αρκετά κοντά στη Γενεύη. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ημερήσιες εκδρομές από τον άριστης υποδομής σταθμό τηςΓενεύης, μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Παίρνουμε τα… κοντινά βουνά : Υπέροχα Σαββατοκύριακα γύρω από την Αθήνα!

Το χειμώνα, μέσα σε λίγες ώρες, μπορείτε να προσεγγίσετε μερικά από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα, όπως Megeve, Port du Soleil, Verbier και Zermatt.

Είναι ακριβή η ζωή στη Γενεύη;

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 από την UBS, Γενεύη είναι η τρίτη πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη και τη Ζυρίχη. Αλλά, αυτό συμβαίνει επειδή η Γενεύη διαθέτει επίσης ένα από τα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, παρέχοντας τους εργαζόμενους με μεγάλη μισθούς και μεγάλα οφέλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ