Ένα από συνολικά 30 προσφερόμενα εισιτήρια για ένα ταξίδι στη NASA θα διεκδικήσουν περισσότεροι από 150 ενδιαφερόμενοι κάθε ηλικίας και γνωστικού αντικειμένου, που θα συμμετάσχουν το Σάββατο, και την Κυριακή, 29 και 30 Απριλίου στο διεθνή διαστημικό διαγωνισμό της NASA «Space Apps Challenge 2017» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για έναν μαραθώνιο τεχνολογικής ανάπτυξης (hackathon) για την αντιμετώπιση προκλήσεων στη Γη και το Διάστημα, ο οποίος περιλαμβάνει εντατική εργασία σε πρωτότυπες λύσεις, με συνέχεια τη δημιουργία και την υλοποίηση των πιο ελπιδοφόρων, πρωτότυπων, τεχνολογικών μοντέλων και επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι ο παγκόσμιος διαγωνισμός «ανεβαίνει» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

«Η NASA ουσιαστικά αναζητεί ταλέντα και επενδύει στη συλλογική ευφυΐα του πλήθους. Άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο, εκπρόσωποι διαφορετικών ειδικοτήτων, προσόντων και ηλικιών από 18 μέχρι… 88 ετών ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες και προσπαθούν να βρουν λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα- προκλήσεις της NASA» δήλωσε η Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, πρόεδρος του φορέα βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας (Biomimicry Greece Research and Innovαtion Center), που σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργάνωσαν για την Ελλάδα τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA (σ.σ.: προηγήθηκε διήμερη εκδήλωση στις 22-23 Απριλίου στη Λάρισα).

Διαβάστε ακόμα:
Παραδοσιακά χωριά στην Ιταλία μεταμορφώνονται σε παραμυθένια ξενοδοχεία! Διαμονή με αύρα άλλης εποχής...

Από τη διαγωνιστική διαδικασία σε κάθε πόλη αναδεικνύονται τρεις νικητές και οι προτάσεις τους προκρίνονται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που ολοκληρώνεται με την επιλογή των 30 καλύτερων διεθνώς, με έπαθλο το εισιτήριο για μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις NASA. «Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος όλοι φεύγουν έχοντας κερδίσει σε γνώση, δημιουργικότητα, φιλίες», σημείωσε η κα. Αλαμανταριώτου.

Από το 2012 ο διαγωνισμός Space Apps Challenge συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών και από κάθε είδους ειδικότητα.

Το 2016 η συμμετοχή έφθασε τους 15.000 πολίτες από 62 χώρες και 177 πόλεις σε όλο τον κόσμο και φέτος αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή των χωρών που θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τις λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη Γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA.

NASA: Γιγάντιος αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη

Το διαγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στον χώρο «Labattoir» (παλαιά σφαγεία).

Διαβάστε ακόμα:
Aνακαλύπτουμε 3 “κρυμμένα” χωριά της Στερεάς Ελλάδας με περίσσεια ομορφιά!

Πηγή: news247.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ