Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να προκαλέσουν πολλές διαμάχες. Πόσο καιρό πριν από τις γιορτές πρέπει να στολιστούν; Είναι καλύτερα ψεύτικο ή αληθινό δέντρο; Και τι μπάλες να βάλουμε; Μονόχρωμες, διαφόρων χρωμάτων, χειροποίητες ή αριστοκρατικές;

Τουλάχιστον ένα πράγμα που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλοι, ήταν το πώς να τοποθετηθούν τα φωτάκια. Λάθος.

Σύμφωνα με έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, κρεμάμε όλοι τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια λάθος όλη μας τη ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν από τα πιο κάτω κλαδιά του δέντρου και τυλίγουν το δέντρο με τα φωτάκια, μέχρι την κορυφή. Αλλά προφανώς αυτό είναι λάθος.

Τα 6 εναλλακτικά χωριά των Χριστουγέννων

Διακοσμητής εξηγεί πώς να βάλεις σωστά τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Φραντσέσκο Μπιλότο, ισχυρίζεται πως τα φωτάκια πρέπει να μπαίνουν στο δέντρο κάθετα. «Με αυτό τον τρόπο θα φωτίζεται κάθε σημείο του δέντρου, από κλαδί σε κλαδί» δήλωσε στο HouseBeautiful.com. Όπως λέει, έτσι δε θα κρύβονται τα φωτάκια πίσω από τα κλαδιά.

Τα Χριστούγεννα στο ατμοσφαιρικό Εδιμβούργο γίνεσαι πάλι παιδί!

Ο Μπιλότο συμβουλεύει να ξεκινήσουμε από την κορυφή του δέντρου με την άκρη του καλωδίου και να κατεβαίνουμε προς τα κάτω, προτού το μετακινήσουμε μερικά εκατοστά προς τα πλάγια και αρχίσουμε πάλι να το ανεβάζουμε προς την κορυφή.

Επαναλάβετε μέχρι να καλύψετε ολόκληρο το δέντρο.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι από την πρόταση του Μπιλότο, με πολλούς να υποπτεύονται πως τα φώτα θα καταλήξουν να κατανεμηθούν άνισα μεταξύ των κορυφαίων και των κατώτερων κλαδιών.

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ