Διασχίστε το Φαράγγι του Βίκου και μαγευτείτε από την απίθανη ομορφιά του!
- Advertisement -

Τέσσερις μόνο ώρες από την Αθήνα και 30 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα βρίσκεται το αγαπημένο Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο -σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness- φαράγγι του κόσμου. Οι λάτρεις της πεζοπορίας το γνωρίζουν καλά και δεν διστάζουν να το επισκεφθούν αρκετές φορές ακόμα και στις αρχές του χειμώνα, προκειμένου να ξαναζήσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει.

Διασχίστε το Φαράγγι του Βίκου και μαγευτείτε από την απίθανη ομορφιά του!

Το φαράγγι φτάνει σε υψόμετρο από 550 έως 1.780 μέτρα. Το μονοπάτι ξεκινά από το χωριό Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος, ενώ υπάρχει και δυνατότητα αντίστροφης πορείας. Αυτή όμως προτιμάται λιγότερο από τους εκδρομείς, αφού η ανηφόρα προς το χωριό Βίκος είναι μικρότερη από αυτή προς το χωριό Μονοδένδρι.

Διαβάστε ακόμαΜουτζούρης: Πάνω από 20.000 επισκέπτες το 2018 για το γραφικό τρενάκι του Πηλίου!

Η απάντηση της Ελλάδας στον τουρισμό μπορεί να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής η θέα είναι μαγική. Το μάτι περιπλανιέται στους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς του φαραγγιού με πολλά κάθετα βάραθρα, αλλά και στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί και εθνικό δρυμό, όπου φιλοξενούνται 130 είδη πουλιών, 21 είδη ερπετών, 10 είδη αμφιβίων και 24 είδη θηλαστικών, μεταξύ των οποίων αρκούδες και αγριογούρουνα.

Διασχίστε το Φαράγγι του Βίκου και μαγευτείτε από την απίθανη ομορφιά του!

Ανεβαίνοντας ακόμα ψηλότερα, στη Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι ή προσεγγίζοντας το χωριό Βραδέτο σε απόσταση 20΄ πεζή, μπορείτε να απολαύσετε ακόμα πιο εντυπωσιακές εικόνες.

Αλλά και για όσους δεν είναι οι πλέον δεινοί πεζοπόροι, η εμπειρία είναι επίσης μοναδική. Πανέμορφα είναι και τα  υπόλοιπα χωριά γύρω από το Φαράγγι, όπως το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, η Αρίστη, ο Άγιος Μηνάς, η Βίτσα, το Καπέσοβο και το Βρυσοχώρι που προσφέρουν υπέροχες εικόνες, εξαιρετικό φαγητό και μοναδική φιλοξενία και διαμονή.

1+1: Αν υπήρχε παράδεισος είναι εδώ. Δυο εξωτικοί προορισμοί στην Ελλάδα που ίσως είναι άγνωστοι στους πολλούς

Διαβάστε ακόμαΤο χωριουδάκι, Βουλγαρέλι, στην Άρτα πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός σου!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ