Ενημερώθηκε στις 12 Απριλίου 2017, 13:14

Το Dinner in the sky και φέτος μας επιφυλάσσει τη δική του συναρπαστική εμπειρία μέσα από ένα ουράνιο…ταξίδι στη γαστρονομία από τα 50 μέτρα με θέα την Αθήνα που ξεκινά την 1 η Μαΐου!

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα must do που αξίζει να υπάρχει στο παλμαρέ των εμπειριών σας! Ο λόγος, βέβαια, για το τραπέζι που… αιωρείται πάνω από τον πολυχώρο της Τεχνόπολης, στο Γκάζι, και αποτελεί αποτέλεσμα του πρωτοποριακού concept, που φέτος κλείνει 11 χρόνια από τότε που ξεκίνησε δειλά-δειλά στο Βέλγιο και σήμερα καταγράφει δυναμική παρουσία σε 50 σχεδόν χώρες!

Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])
titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])fb-icon instagram

 

Εσείς κάθεστε σε ένα τραπέζι δίπλα σε 21 συνδαιτημόνες, δένετε τη ζώνη σας και, καθώς η πλατφόρμα ανεβαίνει, σίγουρα θα νιώσετε δέος, ειδικά όταν φτάσει στο τερματικό σημείο απ’ όπου θα έχετε πλέον face to face τη φωταγωγημένη Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και μια υπέροχη νυχτερινή άποψη του αστικού τοπίου!

Η ομάδα θα σας φτιάξει το κέφι με τη φιλική διάθεση, τις μουσικές επιλογές και το ανανεωμένο μενού πέντε πιάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας ακαταμάχητης τριλογίας γλυκών, ενώ θα τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας με εκλεπτυσμένα κρασιά! (Τιμή: €120/άτομο).

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη από τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που έφερε το Dinner in the Sky στην Ελλάδα και βρήκε τον πιο συναρπαστικό τρόπο να μας «σερβίρει» την Αθήνα… στο πιάτο!

Συνέντευξη: Tίτη Βελοπούλου, Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

Πότε είδες για πρώτη φορά το Dinner in the Sky;

Πριν από δύο χρόνια στο internet και μου έκανε τρομερή εντύπωση! Και να φανταστείς ότι έχω υψοφοβία και ακροφοβία! Αμέσως είπα “δεν μπορεί να μην υπάρχει στην Ελλάδα κάτι τέτοιο” και έστειλα email στον Βέλγο που το δημιούργησε για να ρωτήσω λεπτομέρειες για το πώς μπορώ να το φέρω εδώ!

Τι απάντηση πήρες;

“Πες μου λίγα πράγματα για τον εαυτό σου…”

Και;

Έπαιξε ρόλο το background μου στον τουρισμό… Έχω περάσει από μεγάλα και γνωστά ξενοδοχεία, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι βρήκα την ιδέα εξαιρετική! Την πίστεψα! O εμπνευστής του Dinner in the Sky δεν θέλει να αλλοιώσουν την πλατφόρμα του, αλλά να την αναδείξουν ως top εμπειρία. Λαμβάνει καθημερινά emails από διάφορα μέρη του κόσμου, κι όμως δεν προχωράει σε συνεργασία με όλους! Οφείλω πολλά στον καλό πλέον φίλο Στάθη Σπίνο, που μοιράστηκε, με τον ίδιο ενθουσιασμό, την ιδέα μου, την πίστεψε και με βοήθησε να την κάνω πραγματικότητα!

Πότε ανέβηκες για πρώτη φορά; Πώς αισθάνθηκες;

Τον Ιούνιο του 2013 στο Βέλγιο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, παρόλο που έβρεχε…Δεν αισθάνθηκα την παραμικρή ανασφάλεια. Και παρά τη φοβία μου, ένιωθα πολύ άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια του eventTώρα, κάθε φορά που ανεβαίνω, νιώθω το ίδιο συναρπαστικά, σαν να είναι η πρώτη!

Eίσαι fan των extreme sports;

Όχι, ίσα ίσα θα με χαρακτήριζα ήρεμο και συντηρητικό… Απλώς πίστεψα πως η πόλη μας έχει ανάγκη πλέον από κάτι διαφορετικό!

Σε ποια άλλη χώρα θα ήθελες να επισκεφθείς το Dinner in the Sky;

Στο Μεξικό! Εκεί έχουν ήδη 3 πλατφόρμες και πρόκειται να φτάσουν τις 7!

Σε άλλα μέρη, η πλατφόρμα λειτουργεί διαφορετικά;
Σε πολλές πόλεις λειτουργεί αποκλειστικά για εταιρικά events, ενώ εδώ έχουμε καθημερινές… πτήσεις!

Αν δεν ήταν στην Τεχνόπολη, που αλλού σκεφτόσουν να τοποθετήσεις το εναέριο… τραπέζι;

Η Τεχνόπολη για μένα ήταν το τέλειο σημείο! Στο κέντρο της πόλης, σε έναν καλλιτεχνικό χώρο με εκπληκτική θέα, που ταξιδεύει το βλέμμα από Λυκαβηττό και Ακρόπολη μέχρι την Αίγινα, καιρού επιτρέποντος… Αν τώρα δεν μπορούσαμε εδώ, σίγουρα η επόμενη σκέψη θα ήταν στην παραλία.

Πώς ήταν μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του αθηναϊκού κοινού;

Aρκετά μεγάλη, ενώ υπήρχε ανταπόκριση και από τουρίστες.

Έχει συμβεί κάτι περίεργο μέχρι στιγμής εδώ πάνω; Υπήρξε κάποιος που να ήθελε να κατέβει;

Περίεργο; Ξεχωριστό, θα έλεγα, τις 2 προτάσεις γάμου την πρώτη ημέρα λειτουργίας του (14 Φεβρουαρίου)… Κατά τα άλλα, όποιος ανεβαίνει σίγουρα δεν το μετανιώνει!

Δείπνο, cocktail, εταιρικά events, bachelor parties... Tο έχει ζητήσει μέχρι στιγμής κανείς για ένα ρομαντικό δείπνο για… δύο;

Ναι, μια φόρα, μόνο που η τιμή είναι απαγορευτική, καθώς, δυστυχώς, πρέπει να πληρώσει κανείς για… 22 άτομα!

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την ομάδα του MoMix;

Θέλαμε κάτι εντελώς ξεχωριστό, όπως είναι και το Dinner in the Sky! Το MoΜix είναι το πρώτο και μοναδικό bar στην Αθήνα με μοριακά cocktails

Ποιο είναι τελικά το πιο συναρπαστικό εδώ πάνω;

Ότι βλέπεις από ψηλά το ηλιοβασίλεμα την ώρα που βάφει την πόλη στα χρώματά του. Και φυσικά, το γεγονός ότι εδώ πάνω όλοι γίνονται ένα… Για μιάμιση ώρα συνυπάρχεις με 21 ξένους ανθρώπους, ζείτε μια ιδιαίτερη εμπειρία, και τις περισσότερες φορές καταλήγετε να γίνεται φίλοι.

Ποια είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση;

Θα είμαι ασφαλής;

Και τι τους απαντάς;

Μπα, μπορεί και να πέσεις…! (Γέλια)

 

(dinnerinthesky.gr)

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ