Μην ψάχνεις τι το διαφορετικό θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Εμείς σου βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να περάσεις αυτή την Κυριακή (27 Νοεμβρίου) ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα!

Σε κάθε σου βήμα ο απόηχος της ζωής των Βασιλιάδων… Το ανάκτορο μέσα στο δάσος, τα μονοπάτια των περιπάτων τους, η πισίνα, τα γήπεδα αλλά και το χωριό των υπηκόων τους. Ένα μέρος που αυτή την εποχή έχει την πιο νοσταλγική και όμορφη εικόνα. Τα χρώματα του φθινοπώρου συνθέτουν ένα πίνακα ζωγραφικής, τόσο μαγικό που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Η απόσταση που θα διανύσεις είναι συνολικά 8 χιλιόμετρα, εύκολη χωμάτινη διαδρομή με μικρή υψομετρική διαφορά. Με μέτριας ταχύτητας περπάτημα και συμπεριλαμβάνοντας το χρόνο της ξενάγησης και των διαλειμμάτων υπολογίζω να ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας σε περίπου 3,5 ώρες.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την είσοδο της Λεύκας που βρίσκεται επί της Τατοίου και σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο θα συναντήσετε το Ανάκτορο του Βασιλιά με την πισίνα και το εντυπωσιακό σιντριβάνι με το κεφάλι του λιονταριού.

Έπειτα θα ξεκινήσει το κύριο μέρος της πεζοπορίας. Μια κυκλική διαδρομή μέσα σε δασώδη περιοχή με χωμάτινα μονοπάτια. Επόμενη στάση μας το Βασιλικό Κοιμητήριο, το οποίο βρίσκεται στο λοφίσκο Παλαιόκαστρο. Εδώ έχουμε και το μόνο σημείο της πεζοπορίας μας το οποίο θα είναι μέτριας δυσκολίας, καθώς για να το προσεγγίσουμε θα κινηθούμε για περίπου ένα χιλιόμετρο σε ελαφρά ανηφορική διαδρομή.

Info

Είσοδος Λεύκας επί της Τατοίου
Κυριακή 27/11/2016
Ώρες διεξαγωγής 10:00-13:30
Ώρα συνάντησης 09:45

Η συνάντησή θα γίνει στις 09:45 στην είσοδο της Λεύκας η οποία βρίσκετε επί της Τατοίου. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη επιλέγοντας από εθνική οδό την έξοδο της Βαρυμπόμπης. Λίγο πριν την είσοδο του κτήματος, όπου είναι και το σημείο συνάντησης μας θα δείτε στα αριστερά ένα μικρό πλάτωμα με ελιές. Εκεί μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Παροχές και τιμή

Snack (κριτσίνια, φρούτο και 1 μπουκάλι νερό 500ml).
Συνοδούς για την πεζοπορία, πιστοποιημένους στις Πρώτες Βοήθειες
Το κόστος κατά άτομο είναι 5 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπείτε εδώ 

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ