Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και με το μακρόστενο σχήμα της μοιάζει να προστατεύει τις ανατολικές Μικρές Κυκλάδες. Είναι ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαίτερα άγρια ομορφιά που προκαλεί δέος στα μάτια του επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα φτάσει σε αυτό.

Αναμφίβολα είναι το νησί των αντιθέσεων. Από τη μία τα βουνά και από την άλλη απότομες πλαγιές που καταλήγουν σε παραμυθένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Οι απότομες εναλλαγές του τοπίου συνεπαίρνουν τον επισκέπτη γεννώντας μέσα του πλήθος ευχάριστων και έντονων συναισθημάτων.Όμως ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στο νησί αυτό του Αιγαίου δεν είναι πάνω στη θάλασσα. Είναι η γραφική Λαγκάδα, σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από τη Χώρα.

20 ελληνικές παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς πριν πεθάνεις! (photos&video)

Εάν βρεθείς στην Αμοργό... να επισκεφθείς τη Λαγκάδα! (photos)

Τα παραδοσιακά λευκά σπίτια της αναπτύσσονται πάνω από την πεδιάδα, ανάμεσα σε χαράδρες και βουνοπλαγιές, και τα όμορφα σοκάκια της προσκαλούν τους επισκέπτες να γνωρίσουν μία από τις «άγνωστες» καλλονές της Αμοργού. Είναι πάνω στο βουνό αλλά μπορεί κανείς εύκολα να φτάσει στη θάλασσα, είτε με μεταφορικό μέσο είτε από το παλιό μονοπάτι, που οδηγεί στο λιμάνι.Είναι απολύτως ταυτισμένη με τη θάλασσά της, τους ανθρώπους της, τα ολόλευκα εκκλησάκια της με πρωταγωνίστρια τη Χοζοβιώτισσα.

Διαβάστε ακόμα:  Όλυμπος: Ταξίδι στα 5 πιο γραφικά χωριά του «βουνού των θεών»

Αυτό είναι το πιο μαγικό νησί της Ελλάδας, σύμφωνα με τον διάσημο συγγραφέα Άντονι Χόροβιτς! (photos)

Εάν βρεθείς στην Αμοργό... να επισκεφθείς τη Λαγκάδα! (photos)Σημείο αναφοράς είναι ο δρόμος της κεντρικής πλακόστρωτης πλατείας, κι από εκεί δρομάκια και σκαλοπάτια οδηγούν στην καρδιά του χωριού. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το Φαράγγι του Αρακλού, όπου κάποτε έτρεχαν τα νερά του ποταμού. Το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας ήταν καταφύγιο από πειρατές και η θέα του είναι εκθαμβωτική, ενώ σημαντική είναι επίσης η παλιά εκκλησία της Πανωχωριανής. Πίσω από τα βουνά της Λαγκάδας βρίσκεται το Βυζαντινό Μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου κι ακόμα πιο βόρεια το ιστορικό εκκλησάκι του Σταυρού.

Εάν βρεθείς στην Αμοργό... να επισκεφθείς τη Λαγκάδα! (photos)

Σαντορίνη: Ταξίδι στο πιο όμορφο νησί του κόσμου σε μόλις 3 λεπτά! (video)

Εάν βρεθείς στην Αμοργό... να επισκεφθείς τη Λαγκάδα! (photos)

Εάν βρεθείς στην Αμοργό... να επισκεφθείς τη Λαγκάδα! (photos)

Χάλκη: Το πανέμορφο νησάκι κάτω από το αιγαιοπελαγίτικο φως που κρύβει πολλούς θησαυρούς! (photos)

Εάν βρεθείς στην Αμοργό... να επισκεφθείς τη Λαγκάδα! (photos)

 

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ