Φτάσατε στο αεροδρόμιο του προορισμού σας, αλλά ποιο είναι το προσφορότερο μέσο άραγε για μια βόλτα… downtown; Όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε είναι εδώ και λύνουν κάθε σας απορία.

BAΡΚΕΛΩΝΗ, Αεροδρόμιο El Prat de Llobregat

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Από το αεροδρόμιο μπορείτε να προσεγγίσετε το κέντρο της Βαρκελώνης εύκολα με λεωφορείο. Η αφετηρία βρίσκεται έξω από τα 3 Terminals του αερολιμένα και η συχνότητα των δρομολογίων είναι ανά 15΄ περίπου. Το εισιτήριο κοστίζει €4,25 (απλό) και €7,30 (με επιστροφή). Οι τερματικοί σταθμοί είναι στο κέντρο της πόλης, στις Plaça d’Espanya και Plaça Catalunya.

ΤΡΕΝΟ/ΜΕΤΡΟ
Αν επιλέξετε το τρένο (RENFE, όπως ο δικός μας προαστιακός), είναι διαθέσιμο κάθε μισή ώρα, με διάρκεια διαδρομής 25΄. Για να φτάσετε στο κέντρο, πρέπει να αλλάξετε στο σταθμό Barcelona Sants Estació ή Passeig de Gràcia και να πάρετε τη γραμμή του μετρό, για τον τελικό προορισμό σας. Το εισιτήριο κοστίζει €2,80.

TAΞI
Η ταρίφα κυμαίνεται γύρω στα €25 και η διαδρομή διαρκεί 20-30 λεπτά. Για κάθε αποσκευή ισχύει επιπλέον χρέωση. Γι’ αυτό, η μετακίνηση με ταξί συμφέρει κυρίως αν ταξιδεύετε οικογενειακώς. Σε περιπτώσεις Α.Μ.Ε.Α, καλέστε στο τηλ. +34 93 420 8088.

ΜΙΛΑΝΟ, Αεροδρόμιο Malpensa

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΙΛΑΝΟ

ΤΡΕΝΟ
Το Malpensa Express, από το Terminal 1 του αεροδρομίου, σας μεταφέρει στον σταθμό Cadorna του κέντρου κάθε 30΄. Το απλό εισιτήριο κοστίζει €9 ενώ με επιστροφή ανοικτής ημερομηνίας €14:50. Σε 40 λεπτά περίπου θα είστε στην καρδιά του Μιλάνου.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Από το αεροδρόμιο αναχωρούν λεωφορεία κάθε 20 λεπτά με προορισμό το σταθμό Milano Centrale από τις 06:20-00:15. Το κόστος του εισιτηρίου είναι €4,50 και η διάρκεια 1 ώρα περίπου. Επίσης, κάθε 20′ ξεκινούν λεωφορεία για το σταθμό Gallarte.

ΤΑΞΙ
Θα σας κοστίσει… χρόνο και χρήμα, αν αποφασίσετε να πάρετε ταξί από/προς το αεροδρόμιο, καθώς η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά και θα πληρώσετε €65-75.

Ο Καναδάς πρωτοπορεί!Από σήμερα καθιερώνει το «Χ» ως επιλογή στα διαβατήρια για τους πολίτες του τρίτου φύλλου!

ΠΑΡΙΣΙ, Αεροδρόμιο Charles de Gaulle

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΙΣΙ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Η γραμμή Roissybus σάς μεταφέρει στο κέντρο του Παρισιού (στην Όπερα) από το αεροδρόμιο, με διάρκεια διαδρομής 45-60΄. Η συχνότητα των δρομολογίων είναι κάθε 15-20΄ και το εισιτήριο κοστίζει €9. Μετά τα μεσάνυχτα υπάρχουν λεωφορεία με κόστος €8 και κατεύθυνση την Place du Chatelet, κάθε μισή ώρα.

ΜΕΤΡΟ
Η πιο φθηνή και γρήγορη μετακίνηση είναι ο σιδηρόδρομος RER B που συνδέεται με το μετρό του Παρισιού στο σταθμό Gare du Nord. Το εισιτήριο κοστίζει €8,40 και λειτουργεί μέχρι τις 23:56.

ΤΑΞΙ
Σε ταξί από το αεροδρόμιο για το κέντρο θα πληρώσετε €50 περίπου, αναλόγως την κίνηση.

 

ΛΟΝΔΙΝΟ, Αεροδρόμιο Heathrow

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΟΝΔΙΝΟ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Το National Express Bus συνδέει το αεροδρόμιο με το σταθμό Victoria Coach. Αν βρίσκεστε στα Terminals 4 ή 5, να ξέρετε ότι υπάρχει δωρεάν συγκοινωνία για την Central area (Terminals 1,2,3) του αερολιμένα, από όπου αναχωρούν τα λεωφορεία. Το εισιτήριο κοστίζει €5,50 και €9,50 με επιστροφή. Η διαδρομή διαρκεί 60-70 λεπτά περίπου και το τελευταίο δρομολόγιο για Λονδίνο είναι στις 21:30.

ΤΡΕΝΟ-ΜΕΤΡΟ
Υπάρχουν αρκετές γραμμές που σας μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης. Το Heathrow Express train είναι το πιο γρήγορο. Με €18 σε 15-20΄ θα είστε στο Paddington. Δεν περνάει από Terminal 4.

Το Heathrow Connect train στοιχίζει €8 και φτάνει στο Λονδίνο σε μισή ώρα, αλλά η συχνότητα των δρομολογίων είναι από 30-60 λεπτά και δεν κάνει στάση στο Terminal 5.

Το μετρό (underground) περνάει από όλα τα Terminals κάθε 5 λεπτά περίπου και η διαδρομή μέχρι το κέντρο του Λονδίνου είναι 45-60 λεπτά. Η τιμή του εισιτηρίου είναι €4.40.

ΤΑΞΙ
Έξω από κάθε Terminal θα βρείτε τα μαύρα ταξί για το κέντρο του Λονδίνου. Η ταρίφα γράφει συνήθως €55-70, ανάλογα την κίνηση που θα συναντήσετε στους δρόμους.

 

ΡΩΜΗ, Αεροδρόμιο Fiumicino

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΩΜΗ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Τα λεωφορεία Cotral εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό του αεροδρομίου, όμως δεν υπάρχουν συχνά δρομολόγια.

ΤΡΕΝΟ
Από και προς το αεροδρόμιο υπάρχουν 2 γραμμές. Το γρήγορο τρένο Roma-Fiumicino, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, φτάνει στη Ρώμη σε 30 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι €11. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή Fara Sabina- Fiumicino, με στάσεις σε ενδιάμεσους σταθμούς και με εισιτήριο €5,50.

ΤΑΞΙ
Για να φτάσετε στη Ρώμη με ταξί θα πληρώσετε €40. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι αποσκευές. Προσέξτε: να μπείτε σε ταξί με την ένδειξη ‘Comune di Roma’και όχι ‘Comune di Fiumicino’, διότι ενδέχεται να πληρώσετε €60, επειδή το ταξί θα πάρει κούρσα εκτός έδρας.

Η Αθήνα γιορτάζει το τέλος του καλοκαιριού!Όλες οι συναυλίες του Σεπτεμβρίου που θα ξεσηκώσουν τη πόλη!!!

BΕΡΟΛΙΝΟ, Αεροδρόμιο Tegel

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ/ΜΕΤΡΟ
Το αεροδρόμιο διαθέτει καλή συγκοινωνία με το κέντρο της πόλης. Τα λεωφορεία 109, X9, TXL σας μεταφέρουν γρήγορα στους πιο κοντινούς σταθμούς του μετρό (U-Bahn, S-Bhn) ή κατευθείαν στο κέντρο. Το εισιτήριο για το express λεωφορείο TXL κοστίζει €4,10 ενώ για τα υπόλοιπα €2,10.

ΤΑΞΙ
Με το ταξί σε 20 λεπτά περίπου θα είστε στο κέντρο και θα πληρώσετε €20 περίπου.

 

ΑΜΣΤΡΕΝΤΑΜ, Αεροδρόμιο Schiphol

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Τα λεωφορεία Connexxion σάς μεταφέρουν κάθε 10 λεπτά σε ξενοδοχεία σε όλη την πόλη με €11. Ελέγχετε αν το ξενοδοχείο σας παρέχει αυτή την υπηρεσία.

ΤΡΕΝΟ
Σε 15-20 λεπτά θα βρίσκεστε στο κέντρο του Άμστερνταμ, αν επιλέξετε το τρένο. Έχει συχνά και νυχτερινά δρομολόγια. Η τιμή του απλού εισιτηρίου είναι €3,60.

ΤΑΞΙ
Η διαδρομή είναι περίπου 25 λεπτά και το λιγότερο που θα πληρώσετε είναι €35-40 από το αεροδρόμιο.

 

ΠΡΑΓΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΑΓΑ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ/ΜΕΤΡΟ
Είναι αρκετά τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τη μετακίνηση γρήγορα και φθηνά από και προς το αεροδρόμιο. Όλα έχουν ανταπόκριση με τις γραμμές του Μετρό, είτε ως ενδιάμεση στάση είτε ως τελικό προορισμό. Τα πιο βολικά λεωφορεία είναι το 119 και το 100. Η διαδρομή διαρκεί 15-20 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει €1 (26 κορώνες). Υπάρχει επίσης το Airport Express Bus από το αεροδρόμιο με προορισμό τον κεντρικό σταθμό των τρένων και η τιμή του εισιτηρίου είναι €2 (50 κορώνες)

Αν φτάσετε στο αεροδρόμιο μετά τα μεσάνυχτα, μπορείτε να μετακινηθείτε με το Night Bus 510 και να μετεπιβιβαστείτε στο νυχτερινό τραμ 51 από τη στάση Divoka Sarka για το κέντρο της Πράγας. Έχει δρομολόγια κάθε 11 λεπτά περίπου. Να θυμάστε ότι το μετρό δεν λειτουργεί αυτές τις ώρες.

ΤΑΞΙ
Αν έχετε πολλές αποσκευές, συμφέρει να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο με ταξί. Η τιμή είναι σταθερή στα €25 (650 κορόνες).

 

ΒΙΕΝΝΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΕΝΝΗ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Το Airbus Express bus, με συχνότητα δρομολογίων ανά μισάωρο, φτάνει στο κέντρο σε 20 λεπτά και το αντίτιμο είναι €6 για το απλό εισιτήριο και €11 με επιστροφή. Λειτουργεί μέχρι τις 00:20.

ΤΡΕΝΟ
Αν επιλέξετε το τρένο CAT από το αεροδρόμιο θα φτάσετε σε 16 λεπτά περίπου στο κέντρο. Έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα, η τιμή του απλού εισιτηρίου είναι €8 και με επιστροφή €15. Επίσης, υπάρχει το τρένο Schnellbahn S7 που φτάνει σε 32 λεπτά στο κέντρο της Βιέννης και αναχωρεί κάθε μισή ώρα. Το εισιτήριο κοστίζει €3,40 και λειτουργεί μέχρι τις 22:00.

ΤΑΞΙ
Η τιμή για τα ταξί από το αεροδρόμιο ξεκινάει από €27.

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ/ΜΕΤΡΟ
Το λεωφορείο 93 από το αεροδρόμιο σας μεταφέρει στο σταθμό Köbánya-Kispest που βρίσκεται στο τέρμα κι από εκεί μετεπιβιβάζεστε στο μετρό για να φτάσετε στο κέντρο της Βουδαπέστης. Η διαδρομή είναι 20 λεπτά περίπου και το εισιτήριο κοστίζει €1,50 (400 φιορίνια).

ΤΑΞΙ
Για το κέντρο της πόλης από το αεροδρόμιο με ταξί θα σας κοστίσει από €20-29 (5.000-8.000 φιορίνια).

 

ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΙΣΑΒΟΝΑ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ/ΜΕΤΡΟ
Το αεροδρόμιο της Λισαβόνας βρίσκεται μέσα στην πόλη, οπότε δεν θα συναντήσετε κανένα πρόβλημα στη μετακίνησή σας. Υπάρχουν πολλά λεωφορεία που σας μεταφέρουν στο κέντρο ή σε κάποια γραμμή του μετρό. Μερικά από αυτά είναι το 5, 22,44, 83, 745 και το εισιτήριο κοστίζει €1,40.

ΤΑΞΙ
Η τιμή για τα ταξί από το αεροδρόμιο είναι €10 περίπου.

ΜΑΔΡΙΤΗ, Αεροδρόμιο Barajas

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΔΡΙΤΗ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Η γραμμή Colón-Aeropuerto του λεωφορείου, σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης μέσα σε 30-60 λεπτά.

ΜΕΤΡΟ
Το αεροδρόμιο συνδέεται με τη γραμμή 8 του μετρό κι είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αποφύγετε την κυκλοφορία στους δρόμους. Θα χρειαστεί να αλλάξετε γραμμή στο σταθμό Nuevos Ministerios, ανάλογα με τον τελικό προορισμό σας. Το εισιτήριο είναι €2 από και προς το αεροδρόμιο.

ΤΑΞΙ
Αν επιλέξετε να μετακινηθείτε με ταξί προς το κέντρο, η ταρίφα είναι €30 και ίσως παραπάνω, αν σας πιάσει κίνηση στους δρόμους της Μαδρίτης. Η διαδρομή διαρκεί 30-60΄.

Tip: Προτιμήστε για τις μετακινήσεις σας τρένα και μετρό, που είναι ο πιο ευέλικτος και οικονομικός τρόπος, ώστε να κερδίσετε χρόνο και να αποφύγετε την ταλαιπωρία. (Περισσότερες πληροφορίες www.arrivalguides.com)

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ