Ο Πειραιάς γίνεται οριστικά η αφετηρία όλων των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας. Όπως αποκάλυψε χθες ο Υπ.ΥΠΟΜΕ Χρήστος Σπίρτζης σε εκπομπή της ΕΡΤ, από τον Φεβρουάριο, τα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο και προς Κιάτο θα ξεκινούν από το μεγάλο λιμάνι της χώρας προσφέροντας απευθείας πρόσβαση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά και αντίστροφα.

- Advertisement -

Αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση στον σταθμό του Προαστιακού του Πειραιά που λειτουργεί εδώ και 10,5 χρόνια με τελειώς υποβαθμισμένο ρόλο. Ετσι ένας επιβάτης θα μπορεί από το λιμάνι να πάει στο αεροδρόμιο ή αντιστρόφως χωρίς να χρειαστεί να μετεπιβιβαστεί σε άλλο μέσο.

Επισκεπτόμαστε τα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους της Κηφισιάς!

Αποτέλεσμα εικόνας για Πειραιάς Προαστιακού Σιδηροδρόμου

Στις 2 γραμμές θα χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά τρένα τύπου Desiro ενώ στη γραμμή προς Χαλκίδα, θα έχουμε την ίδια μετακίνηση δηλαδή, θα ξεκινά Rail Bus από τον Πειραιά και στην Αθήνα θα γίνεται μετεπιβίβαση σε ηλεκτρικά τρένα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πειραιάς Προαστιακού Σιδηροδρόμου

Σπίτια από άχυρο: Γιατί έχουν γίνει μόδα;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα υπάρξει και πύκνωση δρομολογίων τις ώρες αιχμής με ένα δρομολόγιο ανά ώρα προς Κιάτο ή Αεροδρόμιο και δύο ανά ώρα από το ΣΚΑ μέχρι το Αεροδρόμιο με αποτέλεσμα το αστικό τμήμα του Προαστιακού να έχει πολύ πιο συχνά δρομολόγια αυτές τις ώρες, ανεβάζοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στους εντός των τοιχών της πόλης προορισμούς.

Προς επίλυση παραμένει η εμπλοκή στο τμήμα ΣΚΑ-Λιόσια, πιθανότατα όμως θα λυθεί τις επόμενες εβδομάδες.

πηγή:ypodomes.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ