Τα μέρη που θα δείτε σε αυτό το άρθρο μπορεί να θυμίζουν διάστημα, όμως βρίσκονται στη γη. Περίεργοι γεωλογικοί σχηματισμοί, ιδιαίτερα χρώματα και μια ιστορία χρόνων πίσω από τη δημιουργία αυτών των τοπίων, που μπορούν να αποδοθούν σε όλους τους μεγαλείο μόνο μέσα από εικόνες.

 

- Advertisement -

 

Fly Geyser – Νεβάδα, ΗΠΑ
Ένας θερμοπίδακας, που δεν είναι πολύ γνωστός, μιας και είναι ιδιωτικός, και που ανακαλύφθηκε τυχαία, όταν οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης γης έψαχναν για νερό, θέλοντας να αναπτύξουν καλλιέργειες, σε αυτήν την έρημη περιοχή.

Το Μάτι της Σαχάρας – Μαυριτανία
Ένας θαυμαστός σχηματισμός, με διάμετρο 48 χιλιόμετρα, που φαίνεται ακόμα και από το Διάστημα, που αρχικά θεωρούταν πως δημιουργήθηκε από κάποιος μετεωρίτη, όμως σήμερα οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι είναι αποτέλεσμα διάβρωσης.

Natura Vive Skylodge Adventure Suites: Ένα ξενοδοχείο κρεμασμένο στον γκρεμό!

Pamukkale – Τουρκία
Στα τούρκικα η λέξη αυτή σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», με το τοπίο να διαθέτει θερμές πηγές με ιζήματα ανθρακικού ασβεστίου στα στόμιά τους, αλλά και λευκές τραβερτίνες, που είναι ένα είδος πετρωμάτων.

Giants Causeway – Ιρλανδία
Πρόκειται για το αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης, στη βορειοανατολική ακτή της βόρειας Ιρλανδίας. Μια έκταση 40.000 στηλών βασάλτη, με την ψηλότερη να φτάνει τα περίπου 12 μέτρα, ενώ η στερεοποιημένη λάβα που βρίσκεται στους βράχους εκεί, φτάνει μέχρι και τα 28 μέτρα σε πάχος σε κάποια σημεία.

Bucket list: Τα 25 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος πριν πεθάνει

Kasha Katuwe Tent Rocks – Νέο Μεξικό, ΗΠΑ
Ένα Εθνικό Μνημείο στο Μεξικό, που σχηματίστηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις, οι οποίες αφού διαβρώθηκαν δημιούργησαν βραχώδεις σχηματισμούς, πριν από περίπου 6-7 εκατομμύρια χρόνια.

Η Κοιλάδα του Φεγγαριού – Αργεντινή
Είναι γεμάτη γεωλογικούς σχηματισμούς που προκλήθηκαν από τη διάβρωση των χρόνων, οι οποίοι μοιάζουν με μεγάλους βόλους, ενώ το έδαφος της περιέχει ένα σωρό φυτικά και ζωικά απολιθώματα.

Danxia Landform – Κίνα
Ένα φανταστικό γεωλογικό φαινόμενο, που υπάρχει σε διάφορα σημεία της Κίνας και αποτελεί έναν σχηματισμό που δημιουργείται από διαβρωμένο κόκκινο ψαμμίτη, σε μια σειρά βουνών που περιβάλλονται από άγριους βράχους.

Grossinger’s Catskill Resort: Το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη που ακόμη μαγεύει

Το Πέτρινο Δάσος – Κίνα
Ένα εκπληκτικό παράδειγμα καρστικής τοπογραφίας, με πετρώματα από ασβεστόλιθο, που σχηματίζονται από το νερό που κυλάει στην επιφάνεια του εδάφους και διαβρώνει τα πάντα, εκτός από τους πυλώνες. Είναι γνωστό ως το «Πρώτο Θαύμα του Κόσμου».

Οι Παγωμένοι Πύργοι του βουνού Erebus – Ανταρκτική
Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ενεργά ηφαίστεια του κόσμου και φτάνει τα 4 χιλιόμετρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, ενώ τα ζεστά του αέρια έχουν δημιουργήσει ένα περίεργο σύστημα σπηλιών πάγου σε όλο το βουνό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ