Παρουσιάζει τη μεγαλύτερη, ως σήμερα, ομάδα έργων του: δεκάδες ζωόμορφες συναρμολογημένες φιγούρες

Σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη Λισαβόνα, ο καλλιτέχνης Μπορντάλο ο Δεύτερος (Bordalo II) παρουσιάζει τη μεγαλύτερη, ως σήμερα, ομάδα έργων του: δεκάδες ζωόμορφες συναρμολογημένες φιγούρες. Από το υλικό που είναι το σήμα κατατεθέν του: τα σκουπίδια

- Advertisement -

Ο Μπορντάλο χρησιμοποιεί πλαστικά που έχουν πεταχτεί, μέρη αυτοκινήτων, οικοδομικά υλικά, μπάζα, όλα από την περιοχή όπου δημιουργεί. Απόκτησε φήμη με τις περίεργες απεικονίσεις ζώων που φιλοτεχνεί, αυτών των πλασμάτων που είναι τα πιο ευάλωτα στην οικονομία «μιας χρήσης» που έχει δημιουργήσει ο σημερινός ανθρώπινος πολιτισμός.

Πέρα από τις μεγάλης κλίμακας συναρμολογήσεις του, τις οποίες τοποθέτησε σε εξωτερικούς τοίχους, ο Μπορντάλο φιλοτέχνησε και μικρότερες, στερεωμένες σε πόρτες, παράθυρα.

«Είτε μεγάλης είτε μικρότερης κλίμακας, τα ασυνήθιστα γλυπτά του μας υποχρεώνουν να αμφισβητήσουμε και να ξανασκεφτούμε τον ρόλο μας σε αυτή τη στατική, καταναλωτική κοινωνία, η οποία εκμεταλλεύεται – συχνά, με βίαιο τρόπο – τους πόρους που μας προσφέρει η φύση» υπογράμμισε η επιμελήτρια της έκθεσης Λάρα Σέισου Ροντρίγκες.

Η έκθεση «Attero» (σκουπίδια, στα λατινικά), εγκαινιάστηκε στις αρχές του μήνα, και ήδη την πρώτη εβδομάδα είχε πολύ πάνω από 8.000 επισκέπτες.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και για περισσότερες μπορείτε να επισκεφτείτε τον λογαριασμό του καλλιτέχνη στο Instagram

- Advertisement -

πηγή:protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ