Ο τουρισμός ευεξίας και ευζωίας ανεβαίνει όλο και περισσότερο και σίγουρα δεν απευθύνεται μόνο σε συνταξιούχους. Αν κι εσάς σας ενδιαφέρουν τέτοιους είδους ταξίδια και θέλετε να καλομάθετε λίγο τον εαυτό σας, στους παρακάτω προορισμούς, θα καταφέρετε να αναζωογονηθείτε, αλλά και να αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας που λύνονται με μια «βουτιά» σε ιαματικά λουτρά.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήρθαν, είδαν, κατέκτησαν και απήλθαν, αφήνοντας πίσω τους τεράστια δημόσια και ιδιωτικά σπα σε όλη την πόλη.

Γι’ αυτό και σήμερα η Βουδαπέστ είναι η πόλη του σπα και ιδανική για όσους θέλουν εκτός από τουρισμό, να χαλαρώσουν σε ιαματικά νερά. Επισκεφτείτε τεράστιες πισίνες με πλούσιο, μεταλλικό νερό, το οποίο θεωρείται ότι κάνει καλό σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, ρευματισμών, κυκλοφορικού και αναπνευστικού.

Koshlandia: Στα άδυτα της «Γης των Γατών»

Kόσμος: Έξι προορισμοί με τα πιο θεραπευτικά και απολαυστικά λουτρά

Bath, Ηνωμένο Βασίλειο
Στις θερμές πηγές του Bath, το αρχαίο συναντά το σύγχρονο στο μοναδικό μέρος της Βρετανίας, όπου μπορεί κάποιος να χαλαρώσει σε φυσικά ζεστά, μεταλλικά νερά.

Οι Κέλτες και οι Ρωμαίοι σύχναζαν στο μέρος περίπου… 2 χιλιάδες χρόνια πριν και σήμερα, το σύγχρονο design εναρμονίζεται με τα ιστορικά κτίρια, δημιουργώντας ένα όμορφο περιβάλλον για λουτροθεραπεία.

Ελλάδα: Κλείστε εγκαίρως δωμάτια για τα πιο fun Καρναβάλια

Kόσμος: Έξι προορισμοί με τα πιο θεραπευτικά και απολαυστικά λουτρά

Νεκρά Θάλασσα, Ισραήλ, Ιορδανία
Μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες και τοποθεσίες, η Νεκρά Θάλασσα, με 33% περιεκτικότητα σε αλάτι και 8 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο σε σχέση με το θαλασσινό νερό, είναι το μέρος όπου θα επιπλέετε… για πάντα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ και οι ερευνητές αναφέρουν ότι άτομα με ψωρίαση που κάνουν μια ώρα την ημέρα μπάνιο εκεί, βελτιώνονται κατά 88%. Το νερό φαίνεται, επίσης, πως βελτιώνει συμπτώματα αλλεργίας και αρθρίτιδας.

Διαβάστε ακόμα:  Ζήστε μια συναρπαστική καλοκαιρινή εμπειρία στην Χερσόνησο της Κρήτης κάνοντας μια ολοήμερη εκδρομή με σκάφος στο υπέροχο νησάκι Δία!

Γραφικά χωριά: 5 κουκλίστικα χωριά που κλέβουν τις καρδιές των Ελλήνων

Kόσμος: Έξι προορισμοί με τα πιο θεραπευτικά και απολαυστικά λουτρά

Spa, Βέλγιο
Όνομα και πράγμα η μικρή αυτή πόλη, φωλιασμένη σε μια δασώδη κοιλάδα που περιστοιχίζεται από λόφους, ποτάμια και πηγές. Το Spa αποτελεί προορισμό ευζωίας από τον… 14ο αιώνα και όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, οδήγησε και στη χρήση του όρου «σπα» σήμερα.

Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Les Thermes De Spa, όπου στις πισίνες το νερό φτάνει κατευθείαν από τις πλούσιες σε σίδηρο πηγές Clementine και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές.

Kόσμος: Έξι προορισμοί με τα πιο θεραπευτικά και απολαυστικά λουτρά

Θερμές πηγές Kangal, Τουρκία
Βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία και είναι πηγές πλούσιες σε ασβεστόλιθο, στις οποίες ανιχνεύεται οξείδιο του ασβεστίου και υδρόθειο. Τα μπλε νερά τους φιλοξενούν εκατομμύρια μικρά ψαράκια που κάνουν απολέπιση στο δέρμα κι αν μπορείτε να ανεχτείτε την αίσθηση που σας δημιουργούν, θα φύγετε από εκεί με τελείως… καινούργια επιδερμίδα. Λέγεται, μάλιστα, ότι εκεί έκανε μπάνιο και η Κλεοπάτρα. Κάτι θα ήξερε.

Ελλάδα: Κλείστε εγκαίρως δωμάτια για τα πιο fun Καρναβάλια

Kόσμος: Έξι προορισμοί με τα πιο θεραπευτικά και απολαυστικά λουτρά

Arima Onsen, Ιαπωνία
Βρίσκεται βόρεια του Kobe και αποτελεί θερμή πηγή που ελκύει όσους αναζητούν την ευζωία εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αποτελώντας τον παλαιότερο προορισμό σπα στην Ιαπωνία.

Οι ερευνητές έχουν μελετήσει τα οφέλη που έχουν στην υγεία 9 ουσίες που έχουν βρεθεί στα νερά, συμπεριλαμβανομένου του θείου, του σιδήρου, του διοξειδίου του άνρθακα κ.ο.κ. και καταλήγουν ότι η θερμότητα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ τα στοιχεία του νερού καταπραΰνουν περιπτώσεις όπως το έκζεμα, ενώ ανακουφίζουν μυϊκούς πόνους και πόνους στις αρθρώσεις


πηγή:clickatlife.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ