Η διοργάνωση ενός ταξιδιού είναι μια ευχάριστη διαδικασία, όμως πολύ εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε πλήρη καταστροφή, αν βρεθείς εκτός προϋπολογισμού. Αυτές είναι οι 7 χρήσιμες συμβουλές για όσους ταξιδεύουν και δεν θέλουν να σπαταλήσουν παραπάνω χρήματα από όσα έχουν υπολογίσει!

1. Να ειδοποιείτε την τράπεζα για τις ημερομηνίες και τον προορισμό του ταξιδιού σας

Πριν ταξιδέψετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας και εισάγετε πότε και σε ποιο μέρος θα ταξιδέψετε, ώστε να αποφευχθεί ο αποκλεισμός του λογαριασμού σας. Επιπλέον, δώστε τις προσωπικές σας πληροφορίες (e-mail και τηλέφωνο), ώστε να σας ειδοποιήσουν σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

Tips για να καταλάβετε αν έχουν αλλάξει τα σεντόνια σας στο ξενοδοχείο που θα μείνετε!

2. Προγραμματίστε τα έξοδά σας

Μην κάνετε αλόγιστες αγορές σε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Βάλτε φρένο στον εαυτό σας. Ξεκινήστε με έναν ημερήσιο προϋπολογισμό και ακολουθήστε τον πιστά. Έτσι θα αποφύγετε επιπλέον χρεώσεις και θα εστιάσετε σε δραστηριότητες που όντως έχουν να σας προσφέρουν κάτι.

3. Να διπλο-τσεκάρετε τις κρατήσεις σας

- Advertisement -

Οι κρατήσεις πλέον γίνονται μέσω διαδικτύου και εκεί όλα είναι ρευστά. Μπορεί να νομίζετε ότι κλείσατε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, αλλά κάτι τέτοιο ίσως και να μην συνέβη ποτέ. Όταν πραγματοποιήσετε μία κράτηση μην επαναπαυτείτε. Περιμένετε να σας στείλουν e-mail που επιβεβαιώνει την κράτησή σας, ή καλέστε οι ίδιοι στο ξενοδοχείο, ώστε να σιγουρευτείτε πως όλα έγιναν σωστά.

4. Κάντε αντιγραφή σημαντικών εγγράφων

passport

5. Προγραμματίστε τον χρόνο ανάμεσα στις πτήσεις

Διαβάστε ακόμα:  The Caravan B&B Thessaloniki: Ξενώνας, brunch, workplace, όλα σε ένα!

πίνακας πτήσεων

Αν η πτήση σας είναι με ανταπόκριση, ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος για να μεταβείτε από τη μία πύλη στην άλλη. Τα μικρότερα αεροδρόμια χρειάζονται λιγότερο χρόνο. Στα μεγαλύτερα όμως, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα και δεν θέλετε να χάσετε χρόνο, αλλά ούτε και χρήμα.

6. Μην υπερφορτώνετε τις βαλίτσες σας

valitsa

Αν φεύγετε για ένα διήμερο, μην πάρετε όλη την ντουλάπα μαζί σας! Θα υπερβείτε το όριο των κιλών των αποσκευών σας και θα χρεωθείτε έξτρα.

2+1 χρήσιμα tips για να κλείσετε με τον πιο έξυπνο τρόπο ένα σπίτι στο Airbnb!

7. Μην παίρνετε μαζί σας όλες τις πιστωτικές κάρτες

pistotikes-kartes

Ξέρουμε πως θέλετε να νιώθετε οικονομική ασφάλεια στα ταξίδια σας και να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να ξεμείνετε από χρήματα. Όμως υπάρχει κίνδυνος να προβείτε σε υπερβολικές αγορές και να χρεώσετε όλες τις κάρτες σας με ποσά που δεν μπορείτε να πληρώσετε. Πάρτε μόνο μία χρεωστική κάρτα, ώστε να γνωρίζετε πόσα χρήματα διαθέτει ο λογαριασμός σας. Έτσι, δεν θα μπορείτε να ξοδεύετε παραπάνω από όσα έχετε και θα σώσετε την τσέπη σας από χαζές, πολυέξοδες αγορές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ