Πολλοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν να χαλαρώνουν στα ταξίδια τους, αλλά αντιθέτως επιθυμούν να τα ζούν στο έπακρο, με την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη! Τα τελευταία χρόνια τα ταξίδια περιπέτειας ή έστω αυτά που περιλαμβάνουν κάποια περιπετειώδη εμπειρία κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει σε αυτό το «παιχνίδι» αδρεναλίνης.

Ο ιστότοπος Adrenaline Hunters καταγράφει τις 6 πιο δημοφιλείς εμπειρίες, με διάφορους βαθμούς επικινδυνότητας, με την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο στα Χανιά να φιγουράρει ανάμεσα σε αυτές.Χανιά: Ελεύθερη πτώση tandem με εκπαιδευτή

Ελλάδα: 10 μέρη που πρέπει να επισκεφθείς πριν πεθάνεις!

- Advertisement -

Χανιά: Ελεύθερη πτώση tandem με εκπαιδευτή

Η αίσθηση της ελευθερίας που δίνει η πτώση από ένα πολύ ψηλό σημείο, φαίνεται να ενθουσιάζει όσους αναζητούν την άνοδο της αδρεναλίνης. Χιλιάδες επισκέπτες, δένουν το ειδικό σκοινί γύρω τους και πέφτουν από την ψηλότερη γέφυρα της Ευρώπης, Artuby, στο Βερντόν της Νότιας Γαλλίας, και βουτούν στο κενό από ύψος 182 μέτρων. Αμέσως μετά το bungee jumping, η εμπειρία συνεχίζεται με ανάβαση στο φαράγγγι μέσα από ένα μονοπάτι με θέα που κόβει την ανάσα (30 λεπτά περπάτημα).

Γαλλία, Βερντόν: Bungee Jumping από τη γέφυρα Artuby 

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης αλλά σε πιο προστατευμένο περιβάλλον, μια ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις με τη βοήθεια ενός κάθετου τούνελ με αέρα. Σχηματίζονται γκρουπ των 12 ατόμων και κάθε ένας έχει δικαίωμα για δύο ελεύθερες πτώσεις. Η πρώτη επιτρέπει να δοκιμάσεις τη σταθερότητα της πτήσεις πάνω στη στήλη αέρα και η δεύτερη δοκιμάζει την ισορροπία. Μάλιστα μπορεί κάποιος να δοκιμάσει κάθετη πτώση με τη βοήθεια του εκπαιδευτή. Κάθε πτήση ισοδυναμεί με 3 ελεύθερες πτώσεις από ύψος 14.000 ποδών!

 Νορβηγία: Βόλτα με έλκυθρο

Εξερευνήσεις στα χιόνια με έλκυθρα που οδηγούν αρκτικοί σκύλοι προσφέρει το αλπικό τοπίο της Νορβηγίας. Μαζί με εκπαιδευμένους οδηγούς, οι ενδιαφερόμενοι κατευθύνυν τα έλκυθρα μέσα από παγωμένες λίμνες, βουνά και κοιλάδες καλυμένες με χιόνι ενώ οργανώνονται διάφορες δραστηριότητες, όπως ψάρεμα στους πάγους και παρατήρηση του Βόρειου Σέλας το χειμώνα και πεζοπορία ή καγιάκ το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμα:  Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς - Ποια είναι η θέση της Αθήνας

Άλπεις: αλεξίπτωτο πλαγιάς

Το χειμώνα οι Άλπεις μεταμορφώνονται και προσφέρουν εκπληκτικά χιονισμένα τοπία με πολύ ιδιαίτερο φως. Οι λάτρεις της περιπέτειας δεν χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα από ψηλά, πετώντας με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ξεκινώντας από ύψος 3000 μέτρων, πετούν πάνω από την κοιλάδα Belleville, απέναντι από το Mont Blanc, και μετά από μια καθοδική πορεία 650 μέτρων με απίστευτη θέα πάνω από τα χιονισμένα βουνά, προσγειώνονται με παγοπέδιλα δίπλα στο Chalet Caron έχοντας αποκτήσει μια μοναδική εμπειρία.

Tα 10 μέρη στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφθούν όλοι σύμφωνα με τo Forbes! (photos)

Νότια Αφρική: κολυμπώντας με καρχαρίες

Αν και οι διοργανωτές υπόσχονται ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, μόνο οι πιο τολμηροί επιλέγουν αυτή τη δραστηριότητα. Λευκοί καρχαρίες κολυμπούν γύρω από ένα μεγάλο κλουβί στο οποίο μπαίνουν οι λάτρεις των μεγάλων σαρκοβόρων ψαριών. Μόλις 10 λεπτά από την αποβάθρα, το πλοίο φτάνει στο σημείο του κόλπου Mossel όπου κολυμπούν δεκάδες λευκοί καρχαρίες.

Οι εκπαιδευτές ρίχνουν το ειδικό κλουβί στο νερό προσέχοντας να μην τραυματίσουν τα ψάρια και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν κυριολεκτικά δίπλα τους. Όσοι πάλι αποφασίσουν την τελευταία στιγμή ότι δεν θέλουν να μπουν στο νερό, μπορούν απλώς να παρατηρήσουν τους καρχαρίες από το πλοίο, μια και τα ψάρια κολυμπούν πολύ κοντά στην επιφάνεια, πολλές επιδεικνύοντας τα κοφτερά τους δόντια και έξω από το νερό!

Τα 20 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να κολυμπήσεις! (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ