Νότια της Πελοποννήσου υπάρχει ένας τόπος ονειρεμένος, με ολόλευκη άμμο, πράσινα και τιρκουάζ νερά, εξαιρετικά σπάνιο φυσικό πλούτο και αναλλοίωτο το παραδοσιακό νησιωτικό χρώμα, ελκυστικά τοπία, τη δική της υποθαλάσσια «Ατλαντίδα» και τρεις από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου.

Η Ελαφόνησος

είναι το εξωτικό νησί των μόλις 19 τ. χλμ. που μεταφέρει τη ζωή στην παραλία και κάνει κάθε επισκέπτη να ξεχνάει την καθημερινότητα και να βλέπει μόνο τον παράδεισο που ξετυλίγεται μπροστά του.

- Advertisement -

 

Το νησί, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, διαθέτει μοναδικό φυσικό πλούτο, εξαιρετικά τοπία και παραλίες, ναούς ιστορικής σημασίας, χτισμένους στα ερείπια βυζαντινών και παλαιότερων κτισμάτων, σημαντική λαογραφία βασισμένη στη ναυτική παράδοση του τόπου, αλλά και καλά κρυμμένα υποθαλάσσια μυστικά.

Η ιστορία της Ελαφονήσου

ξεκινά από τη νεολιθική περίοδο (6000-3500 π.Χ.), κατά την οποία άκμασε ένας λαμπρός και σπάνιος προϊστορικός πολιτισμός.

Έκτοτε η ιστορική διαδρομή της Ελαφονήσου και της γύρω περιοχής

συνδέεται με τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και την κατάληψη από τους Αθηναίους, τον Θουκυδίδη, τους Ρωμαίους, το Βυζάντιο, τα Κάστρα και τις Βίγλες, την Πειρατεία, τον Δον Κιχώτη, τις Βενετοτουρκικές Ναυμαχίες, τους Πορτολάνους, τις ναυτικές βάσεις του Αγώνα, τον Καποδίστρια, τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου και την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Υπάρχει τελικά απάντηση! Πώς εξηγείται η ροζ άμμος σε Μπάλο και Ελαφονήσι

Η πλέον διεθνώς φημισμένη παραλία του νησιού είναι εκείνη του Σίμου με τους δύο μαγευτικούς όρμους, τον όρμο του Σαρακήνικου και τον όρμο του Φράγκου, την ψιλή λευκή άμμο, τη σμαραγδένια θάλασσα και το ξεχωριστό «κεδροδάσος» που απλώνεται στους αμμόλοφους πάνω από την παραλία.

Εκεί είναι που ανοίγεται ένας άλλος κόσμος, όπου τα μόνα επιθυμητά αξεσουάρ είναι τα καλοκαιρινά, μιας και δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω κανείς για να απολαύσει την παραδεισένια ομορφιά.

Λίγο ανατολικότερα του Σίμου και απέναντι από το Κάβο Μαλιά,

βρίσκεται ο όρμος της Λεύκης, μια μικρή παραλία που συνδυάζει τη λευκή άμμο με τα βράχια, νερά με πλούσιο βυθό και πανέμορφες βαθυπράσινες αποχρώσεις. Στη δυτική πλευρά της Ελαφονήσου, στην περιοχή Κάτω Νησί και απέναντι από τις ακτές της Μάνης, βρίσκεται η παραλία της Παναγίας, η οποία πρόκειται για μια μεγάλη αμμώδη παραλία με βαθιά καταγάλανα νερά. Κατά μήκος της υπάρχουν χαριτωμένες αμμοθίνες και ένα δάσος από θαλασσόκεδρα, ενώ χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα γνωστά «νησιά της Παναγίας», οι τρεις νησίδες, Κασέλα, Πρασονήσι και Λεφτό νησί, που μαζί με τις ξεροπούλες την περιβάλουν και την προφυλάσσουν.

Ταξίδι στη Νάπολη- Στην πόλη της πίτσας, της τέχνης και των ανέμελων ανθρώπων

Επίσης, ένα από φυσικά αξιοθέατα που απολαμβάνει κανείς, κατά τη διάρκεια της μικρής κρουαζιέρας που κάνουν τα τουριστικά καΐκια γύρω από το νησί, είναι η σπηλιά Καραντρέα, στη νότια πλευρά, μέσα στη θάλασσα, πριν τον όρμο της Λεύκης, σημείο είναι προσβάσιμο μόνο μέσω της θάλασσας.

ΤΕΛΟΣ

Όσοι απολαμβάνουν τα θαλάσσια σπόρτ, διάφορες παραλίες του νησιού είναι εξοπλισμένες με εξοπλισμό surf, wind surf και kite, ενώ εκείνοι που επιθυμούν διασκέδαση αγναντεύοντας τη θάλασσα, μπορούν να επισκεφθούν κάποιο από τα δεκάδες Café, Bar και Nightclubs.

Πηγή πληροφοριών: ellines.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ