Στην Καλαμπάκα βρέθηκε μια από τις μεγαλύτερες τρούφες του κόσμου.Ο σκύλος Brio ανακάλυψε τρούφα 510 γραμμαρίων…

«Η εύρεση της λευκής τρούφας των510 γραμμαρίων μάς γεμίζει χαρά και περηφάνια για δύο λόγους» τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, Νίκος Πάλλας, μετά την πανάκριβη τρούφα που ανακάλυψε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος στα ελληνικά βουνά.

Ο πρώτος λόγος, σύμφωνα με τον διευθυντή του Μουσείου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρέθηκε στην Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες τρούφες που έχουν βρεθεί ποτέ και αυτό αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, τον πολυποίκιλο πλούτο που διαθέτουμε.

- Advertisement -

Νεραϊδοχώρι : Το παραμυθένιο χωριό της Ελλάδας με το μύθο πίσω από το όνομα του

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τη βρήκε ο Χρήστος Πλεσιώτης, βασικός συνεργάτης του Μουσείου Μανιταριών. Όπως σημείωσε ο κ. Πάλλας, πρόκειται για έναν μοναδικό επαγγελματία, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τα μυστικά της τρούφας γι’ αυτό και είναι εκείνος που διενεργεί για λογαριασμό του Μουσείου το κυνήγι τρούφας. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τρούφα αυτή θα καταλήξει σε πλειστηριασμό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου κάποιου οργανισμού» επισήμανε.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα (Tuber magnatum) που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, βάρους 510 γραμμαρίων, η δεύτερη μεγαλύτερη που βρέθηκε στην Ευρώπη φέτος. Η πρώτη ζύγιζε 570 γραμμάρια και βρέθηκε στην Ιταλία πριν λίγες ημέρες.

Τη λευκή τούφα βρήκε ο συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, Χρήστος Πλεσιώτης, ο οποίος, όπως διευκρινίζεται, είναι τρουφοσυλλέκτης, σεφ και ιδιοκτήτης εκτροφείου των εξαιρετικών σκυλιών για κυνήγι τρούφας Lagotto Romagnolo, με την ονομασία Il monte del bianco. Την ανακάλυψε στα ελληνικά βουνά το «τρουφόσκυλό» του, ο Brio, και αποτελεί μία τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστούμε ότι οι λευκές τρούφες ζυγίζουν συνήθως 50-150 γραμμάρια.

Αφόρητα εγωιστές όποιοι διαλέγουν αυτή τη θέση στο αεροπλάνο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τρούφες σαν αυτή αξίζουν πολλά χρήματα και καταλήγουν είτε σε πανάκριβα εστιατόρια και πολυτελείς κατοικίες, είτε σε δημοπρασίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπου εκεί, πλέον, τα ποσά που διατίθενται είναι αστρονομικά. Στο παρελθόν, λευκές τρούφες έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες έναντι 330.000 δολαρίων.

Τόσο ο κ. Πλεσιώτης, όσο και το Μουσείο, ελπίζουν αυτή η τρούφα να αποτελέσει την αφορμή συγκέντρωσης χρημάτων για κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Τα 5 απόλυτα tips! «Πετάξτε» οικονομικά την περίοδο των γιορτών

O κ. Πλεσιώτης είναι από τους εξέχοντες συνεργάτες του Μουσείου και βασικός συντελεστής του κυνηγιού τρούφας, που διοργανώνει συστηματικά στην περιοχή των Μετεώρων.
Προμηθεύει με τρούφες το Μουσείο, τα προϊόντα του οποίου φημίζονται για την ποιότητα και τη μοναδική γεύση τους.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ