Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί που επιλέγουν οι Ρώσοι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι η τρόικα της Ρωσίας, Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Κύπρος, η οποία αναβαθμίσθηκε σημαντικά καθώς πέρυσι βρίσκονταν στην έκτη θέση των προτιμήσεών τους.

Σχετική εικόνα

Αυτή την εικόνα κατέγραψε η έρευνα που παρουσιάζει το πρακτορείο Ria Novosti, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Πετανοί και το ηλιοβασίλεμα τους

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν πιο συχνά χώρες όπως η Τουρκία (οι αγορές ταξιδίων εφέτος αυξήθηκαν κατά 42%), η Κύπρος, η Αμπχαζία και η Κίνα. Γενικά αυξήθηκε η ζήτηση για χώρες στις οποίες δεν χρειάζεται να πάρει κανείς εκ των προτέρων βίζα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρωσοι τουριστεσ

Η έρευνα διαπίστωσε μεταξύ των άλλων ότι σε όλους τους προορισμούς οι τιμές αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για παράδειγμα οι τιμές για την Αρμενία αυξήθηκαν κατά 62%. Κατά 53% αυξήθηκαν οι τιμές των ταξιδιών στα ΗΑΕ και κατά 46% στην Τσεχία. Οι τιμές των ταξιδίων εντός της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 19%.

Διαβάστε ακόμα:
Ταξίδι ζωής στα... «κρυστάλλινα» τοπία της Αργεντινής! Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

Αποτέλεσμα εικόνας για ρωσοι τουριστεσ

Εξαίρεση αποτελούν η Κύπρος, όπου οι τιμές μειώθηκαν (-1%), η Τουρκία (-2%), η Ελλάδα(-4%), η Βουλγαρία(-8%) και η Κίνα (-25%).

Το νησί που «παντρεύει» την Ελλάδα με την Ιταλία

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 30% των τουριστών επιλέγουν πακέτα all inclusive. Τα πλέον δημοφιλή ξενοδοχεία που επιλέγουν οι Ρώσοι τουρίστες είναι τα ξενοδοχεία τριών αστέρων (τα επιλέγουν το 39% των τουριστών).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ