Αν σκέφτεσαι να εγκαταλείψεις τη βουή και το τρέξιμο της πρωτεύουσας και να απολαύσεις τη ζωή σου σε μικρότερες πόλεις με πιο αργούς ρυθμούς σου παρουσιάζουμε τις 5 ιδανικότερες για αυτό το σκοπό!

Διαβάστε ακόμα: 10 αξέχαστες αποδράσεις μια ανάσα από την Αθήνα

Νο1 #Καρδίτσα

city13

Η λιγότερο δημοφιλής πόλη της Θεσσαλίας αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να είσαι Γενεύη για να προσφέρεις στους κατοίκους σου πραγματική ποιότητα ζωής. Η Καρδίτσα πρωταγωνιστεί λόγω της χρήσης ποδηλάτου και την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου που επιτρέπει τη δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Όσο για το πρωτοποριακό δίκτυο ποδηλατόδρομων, διαρκώς επεκτείνεται και βγαίνει και εκτός της καθαρόαιμης αστικής ζώνης.

No2 #Ηράκλειο

lio

Το Ηράκλειο μπορεί να είναι  το λιγότερο όμορφο από τα τέσσερα βασικά αστικά κέντρα της Κρήτης. Όλοι, όμως, του αναγνώριζαν πάντα έναν έντονο δυναμισμό, που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο. Το κυρίαρχο είναι η νέα σχέση με την παραλιακή του ζώνη, καθώς η πόλη ανοίγεται επιτέλους προς τη θάλασσα. Στο τέλος αυτής της διαδρομής είναι το Παγκρήτιο Στάδιο, που χτίστηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο κέντρο, η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, ύστερα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ήταν μια χειρονομία που έδειξε τις νέες φιλοδοξίες της πόλης.

10 must-see "θαύματα του κόσμου" σύμφωνα με την Daily Mail! Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό!

No3 #Δράμα

dra

H Δράμα αντιμετώπιζε πάντα δυο προβλήματα: Δεν διέθετε έξοδο προς τη θάλασσα και ήταν θεωρητικά υποδέεστερη της ελκυστικης Καβάλας. Οι Αθηναίοι τουρίστες θα προσπερνούσαν τη Δράμα για να απολαύσουν το πολύ πιο ενδιαφέρον αστικό τοπίο της Καβάλας. Σήμερα, δικαίως οι Δραμινοί μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έχουν κάνει πάρα πολλά και συναγωνίζονται επάξια τη γειτονική Καβάλα. Η εξαιρετική διαμόρφωση στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας έδωσε στην πόλη ένα πάρκο 60 στρεμμάτων, που, εκτός από χώρος αναψυχής και γαλήνης, είναι ταυτόχρονα κι ένας μαγικός υδροβιότοπος.

No4 #Καρπενήσι

ka

Το Καρπενήσι δεν ομόρφυνε ξαφνικά τα τελευταία χρόνια, αλλά έγινε πιο χαρούμενο και πιο ελκυστικό. Η “ανανέωση” έχει έρθει με πλήθος νέων υποδομών να υποστηρίζουν τη νέα τουριστική βιομηχανία της πόλης και του νομού. Η λειτουργία μεγάλου, σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην είσοδο του Καρπενησίου φέρνει πολύ κόσμο και το καλοκαίρι, αφού το προτιμούν ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ για την προετοιμασία τους. Αλλά και το χειμώνα η ομορφιά των φυσικών τοπίων του λειτουργούν σαν πόλος έλξης για τον κόσμο.

Μυστράς: Βρήκαμε έναν ονειρεμένο πέτρινο ξενώνα μέσα στο πράσινο, με πισίνα, wine bar, θέα και άριστη βαθμολογία!

No5 #Πρέβεζα

preveza-header-1500x525

Η έλλειψη ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου αποτελεί εμπόδιο για τους τους Αθηναίους να γνωρίσουν καλύτερα τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Έτσι, η Πρέβεζα παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό, περιτριγυρισμένο από χιλιόμετρα ατελείωτων ακτών που ελάχιστοι γνωρίζουν. Τα τελευταία χρόνια η πόλη βαδίζει προς το καλύτερο: η πεζοδρόμηση τόσο του παραλιακού μετώπου όσο και της Αγοράς έφεραν ποδήλατα, κόσμο και αυτοπεποίθηση.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ