Η καρδιά της υπερσύγχρονης μητρόπολης χτυπάει πλάι σε κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής στην Αυστραλία. Η πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι χτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας και αποτελεί τη μεγαλύτερη και παλαιότερη πόλη της Αυστραλίας.

Κατέχει τη φήμη μίας εκ των ομορφότερων πόλεων του κόσμου και προσφέρει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής στους κατοίκους της.

Το Σίδνεϊ αποτελεί ιδανικό προορισμό καθώς φιλοξενεί μια πληθώρα από μουσεία, ιστορικούς χώρους και παγκόσμιας φήμης αξιοθέατα, όπως η Γέφυρα και η Όπερα του Σίδνεϊ.

Η περίφημη Όπερα αποτελεί ένα συνδυασμό αρχαίων και μοντέρνων επιρροών και αποτελεί σύμβολο της αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα.

Eguisheim: Το χωριό που είναι λες και βγήκε από παραμύθι – Δείτε μαγευτικές εικόνες

Αποτελείται από μία σειρά προκατασκευασμένων «κοχυλιών», που διαμορφώνουν τις στέγες της δομής. Χρονολογείται από το 1973 και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Η γέφυρα του Σίδνεϊ συνδέει την ιστορική περιοχή του κεντρικού Σίδνεϊ με το βόρειο τμήμα της πόλης. Η Κρεμάστρα, όπως έχει χαρακτηριστεί λόγω της αρχιτεκτονικής της είναι ορατή από πολλά σημεία του κέντρου της πόλης.

Διαβάστε ακόμα:  Κίνα: Θα περιορίσει αυστηρά τα μη απαραίτητα ταξίδια Κινέζων πολιτών εκτός χώρας

Η άγνωστη αλλά πανέμορφη πόλη που έδωσε το όνομα της στη Νέα Υόρκη

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Darling Harbour που φιλοξενεί μεταξύ άλλων το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο και το Ενυδρείο του Σίδνεϊ.

Ο Ζωολογικός Κήπος Ταρόνγκα λειτουργεί από το 191 και φιλοξενεί πάνω από 4 χιλιάδες ζώα 350 διαφορετικών ειδών.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει σέρφινγκ στις μεγάλες παραλίες του Σίδνεϊ και να απολαύσει τη θέα από το επίπεδο παρατήρησης στα 260 μέτρα που βρίσκεται στον Πύργο του Σίδνεϊ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΣΙΔΝΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣίδνεϊ / Αυστραλία

Διαφορά ώρας: 9 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Δολάριο Αυστραλίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,49 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 20 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμπου Ντάμπι και 20 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντόχα.

ΣΙΔΝΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

πηγή:newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ