Εντυπωσιακή ήταν η απάντηση του Καζάκου αρχιτέκτονα Αϊμπέκ Αλμάσοφ στην απορία «κι αν σταματούσαμε να κόβουμε τα δέντρα κι αντί γι’ αυτό χτίζαμε σπίτια γύρω τους;»

Οι περισσότεροι από μας θα θεωρούσαν ότι αυτό σημαίνει να χτίζουμε σπίτια ανάμεσα στα δέντρα, αφήνοντας τη φύση άθικτη. Η λύση του αρχιτέκτονα από το Καζακστάν είναι ένα βήμα πιο πέρα.

Ένα κυλινδρικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο!

«Πριν δυο χρόνια, σχεδίασα αυτό το σπίτι, το οποίο είναι αβλαβές και όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση. Σέβομαι τη φύση, μας τρέφει κι εμείς την καταστρέφουμε. Αναζητούσα μια λύση που θα συντελούσε μελλοντικά στο να αποφύγουμε την καταστροφή των δασών, θέλουμε να ζήσουμε αρμονικά μαζί τους. Έτσι δημιούργησα ένα γυάλινο κυλινδρικό σπίτι γύρω από ένα δέντρο» δήλωσε ο Αϊμπέκ Αλμάσοφ στο Bored Panda.

Ένα κυλινδρικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο!

Το όνειρο του αρχιτέκτονα από το γραφείο A. Masow Architects έμοιαζε να οδηγείται προς ναυάγιο, καθώς οι επενδυτές που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον, το απέσυραν. Για καλή όμως τύχη του Αλμάσοφ (αλλά και δική μας) ενδιαφέρεται κατασκευαστής υάλινων πινάκων και πινάκων φωτοβολταϊκών συστοιχιών. Και το σχέδιο θα υλοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα:
Σπίτια σε χωριό της Σικελίας πωλούνται λιγότερο... κι από έναν καφέ!

«Τρυπώσαμε» στα άδυτα του πιο πολυτελούς ξενοδοχείου στον κόσμο

Ένα κυλινδρικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο!

«Στ’ αλήθεια, δεν είναι τόσο δύσκολο να κατασκευαστεί, το πρόβλημα ήταν να βρεθεί ένας επενδυτής» εξομολογείται ο αρχιτέκτονας.

«Ο βασικός στόχος αυτού του πρότζεκτ είναι να προσφέρει εναλλακτική στη φασαρία της ζωής στην πόλη. Θέλουμε να συνδυάσουμε τις δυνατότητες του σύγχρονου βιομηχανικού ντιζάιν με τον φυσικό πλούτο και ομορφιά» τονίζει. «Και, το πιο σημαντικό, δεν βλάπτει το περιβάλλον.Αυτή είναι η ευκαιρία να δραπετεύσει κανείς από τα αποπνικτικά τσιμεντένια κουτιά και να νοιώσει ένα με τη φύση».

Ένα κυλινδρικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο!

Οι τοίχοι με εφαρμοσμένους υαλοπίνακες και η οροφή αποκαλύπτουν τέσσερα δακτυλιδόσχημα πατώματα καθώς και μια σπειροειδή λευκή σκάλα που τυλίγεται γύρω από τον κορμό του δέντρου.

Μια διαφορετική ξενάγηση στην Αίγυπτο! Θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα από αερόστατο!

«Το να ανεβαίνεις τη σκάλα αυτού του ασυνήθιστου σπιτιού μπορεί να συγκριθεί με τα στάδια πνευματικής κάθαρσης, διαφώτισης, εναρμόνισης με το περιβάλλον» επισημαίνει ο ευφάνταστος Καζάκος αρχιτέκτονας.

Tα 4+1 «κρυμμένα» χιονοδρομικά της Ελλάδας

Ένα κυλινδρικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ