Το διαμέρισμα που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα από τα πλέον «μικροσκοπικά» που έχουν κατασκευαστεί στο Σιάτλ, καλύπτοντας απόλυτα τις ανάγκες δύο ατόμων. «Και μάλιστα με το παραπάνω», λέει υπερήφανα ο ιδιοκτήτης του Steve Sauer.

Καλύπτει μια έκταση 16 μόλις τετραγωνικών μέτρων αλλά παρόλο το μικρό μέγεθός του δεν δείχνει να του λείπει τίποτα! Η μπανιέρα είναι ενσωματωμένη στο δάπεδο της εισόδου,  δύο κρεβάτια συνθέτουν το χώρο του ύπνου, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με όλα τα απαραίτητα σκεύη και έπιπλα, μία ντουλάπα ακόμη και ένα υπερυψωμένο επίπεδο εν είδει γραφείου ολοκληρώνουν αυτό το παράδοξο «οικιστικό» concept.

Πανέμορφο! Ένα κουκλίστικο σπιτάκι μόλις 15 τετραγωνικών που θα θέλατε σίγουρα να μείνετε! (photos)

«Η ποσότητα δεν συμβαδίζει πάντα με την ποιότητα, ενώ οι μεγάλοι χώροι είναι συνήθως ψυχροί και απρόσωποι. Άλλωστε πάντα μου άρεσαν τα λίγα πράγματα και θέλω εύκολα να προσεγγίζω το καθετί. Και νομίζω πως εδώ μέσα το έχω καταφέρει», λέει με νόημα ο ιδιοκτήτης.

Υπέροχο! Γαλλίδα σεφ μετέτρεψε το σαλόνι της στο πιο hot εστιατόριο της Γαλλίας! (photos)

Από το μοναδικό παράθυρο του σπιτιού φαίνεται ολόκληρη η πόλη, ενώ δύο ποδήλατα που υπάρχουν στο διάδρομο αποδεικνύουν την αγάπη του Steve για καθημερινές βόλτες στους δρόμους. «Το βασικό πρόβλημα που είχα ήταν πού θα αποθήκευα τα ποδήλατά μου. Ε! βρήκα τη λύση… Το ένα πάνω από τη μπανιέρα και το άλλο στην οροφή!».

Η έμπνευση για την κατασκευή αυτού του σπιτιού προέκυψε από τις μικρές ιαπωνικές κατοικίες, ενώ αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο τον ιδιοκτήτη ήταν όχι ο σχεδιασμός του χώρου όσο η αγορά των επίπλων, τα οποία έπρεπε να ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο.

Αυτό το beach house σίγουρα θα σας φτιάξει την διάθεση! (photos)

Η επιλογή των κατασκευαστικών υλικών έγινε ανάμεσα σε ξύλο, μέταλλο και γυαλί, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στους περισσότερους χώρους, συνθέτοντας ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον. Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού ο μικρός χώρος από μόνος του προϋποθέτει για… παρεϊστικες καταστάσεις!

Όταν δείτε αυτό το εξοχικό θα ετοιμάσετε βαλίτσες για να φύγετε τώρα! (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ